FOTO: iStock
Za pravu karipsku atmosferu
povezane vijesti
U ovom jednostavnom receptu kremasti kokos susreće voćno-slatki ananas dok dašak ruma savršeno zaokružuje poslasticu inspiriranu Pina Coladom.
Kao čarolijom, jedinstvena aroma nacionalnog pića Portorika prenosi nas mentalno na plaže pod karipskim suncem.
Nevjerojatna kremasta poslastica koja ne može biti prikladnija ljetnoj sezoni.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci:
Za tijesto:
- 850 g ananasa iz konzerve
- 100 g maslaca
- 200 g brašna
- 2 žličice sode bikarbone
- 50 g kokosovih pahuljica
- 2 jaja
- 80 g smeđeg šećera
- ½ žličice cimeta
- 1 pakiranje vanilin šećera
- 1 prstohvat soli
- 120 ml mlaćenice
- 3 žlice ruma
Za kremu:
- 60 g kokosovih pahuljica
- 150 g kokosovog vrhnja
- 150 g grčkog jogurta
- 1 limun
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
Ocijedite ananas. Četvrtastu lim za pečenje obložite papirom za pečenje. U loncu otopite 100 grama maslaca. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kokosove pahuljice.
Jaja, šećer, cimet, vanilin šećer i prstohvat soli mutite ručnim mikserom najmanje pet minuta dok sve ne postane vrlo pjenasto.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Polako miješajući ulijevajte otopljeni maslac u smjesu od jaja pa umiješajte mlaćenicu.
Zatim umiješajte mješavinu brašna.
U blenderu ispasirajte 700 grama ananasa i rum te na kraju umiješajte.
Tijesto izlijte u pripremljeni lim, poravnajte i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na najnižoj rešetki 30 minuta.
Zatim ostavite da se kratko ohladi na rešetki, olabavite rub kalupa i okrenite kolač. Ostavite da se potpuno ohladi.
Miješajte kokosovo vrhnje i jogurt dok ne postane glatko. Prelijte preko tijesta. Kokosove pahuljice ispecite na tavi bez ulja.
Izrežite tortu na kriške.
Svaku krišku ukrasite preostalim komadićima ananasa, naribanom limunovom koricom i listićima kokosa.