Start u Kukuljanima

“S izvora ljubav kreće, volimo grad koji teče”. Armada u nedjelju organizira veliki navijački karusel

Edi Prodan

Broj pretplatnika je u ovom trenutku oko tri tisuće što je po prilici 65 posto u odnosu na lanjske brojke



Turbulentni srpanj koji je zbog drastičnog postotnog poskupljenja cijena petplatničkih kompleta ulaznica, kao i onih pojedinačnih, izazvao potrese na tribinama kao malo kad u povijesti kluba, je na izlasku, dok kolovoz donosi početak natjecateljske sezone HNK Rijeke i na stadionu Rujevica.


U četvrtak u sklopu trećeg pretkola Europske lige, okvira koji klub s Kvarnera jako voli s obzirom da je u zadnjih deset godina čak četiri puta nastupao u njezinoj grupnoj fazi, na Rujevici gostuje rumunjski Corvinul. Iznimno neugodni protivnik, no s obzirom na prikazano u prvom ogledu ne bi trebao biti nepremostiva prepreka. Na tribinama se očekuje oko četiri tisuće gledatelja, mada je moguće i više s obzirom da stranci, koji ljeti vole pogledati utakmice Rijeke, kupuju ulaznice na dan utakmice. Istina, cijene su u toj kategoriji “eksplodirale”, najniža na dan utakmice iznosi 30 eura, tako da se ne očekuje veći priljev takvih gledatelja. Za sada je nepoznato koliko će biti gostujućih navijača, mada Corvinul ima nemalu njihovu podršku. Uostalom kapacitet njihovog stadiona, istina bez europske licence pa se moralo igrati u Sibiuu, je dvostruko veći od onog koji ima Rujevica.


U nedjelju pak kreće HNL, u prvom kolu na Rujevici u 18,50 gostuje Lokomotiva. Uz prije spomenute potrese, tog se dana održavaju i brojne manifestacije posvećene 29. obljetnici Oluje tako da se očekuje mali posjet, na razini onih kad je za ulazak na stadion trebala covid potvrda. K tome izostat će i dio najvjernijih navijača s obzirom da je tog dana u 21 sat organizirana bakljada na Krčkom mostu.




– Jako nam je žao, ali bakljada u 21 sat uoči obljetnice Oluje je tradicija koja se s nadležnim institucijama, od Hrvatskih cesta nadalje, dogovara znatno ranije i nema baš nikakvu alternativu. Dogovara se naprosto mnogo prije nego smo mogli znati da će utakmica zbog pretkola Europske lige morati biti preseljena u nedjeljni večernji termin, istaknuo nam je Danijel Biljan, tajnik Udruge Plavo-bijeli otok koja je uz Vavik vjernu Kiriju i Armadu glavni organizator bakljade. Kad je posveta poginulim braniteljima u pitanju iznimke nema niti je smije biti, a dodajmo i to da KN Armada bakljadu posvećenu VRO Oluja organizira 5. kolovoza u simboličkih 22,02 sata i to na riječkom Molo Longu.


Koliko god da će utakmica protiv Lokomotive zabilježiti vjerojatno jednu od najmanjih posjeta u zadnjih nekoliko godina, broj pretplatnika je u ovom trenutku oko tri tisuće što je po prilici 65 posto u odnosu na lanjske brojke u istom terminu kad je bilo realizirano oko 4,7 tisuća pretplata, odnosno 75 posto u odnosu na početak sezone 2017/2018 nakon što je Rijeka po prvi put u povijesti postala prvak Hrvatske.


Članova je znatno više, trenutno oko 10,5 tisuća.


Unatoč svemu, ima onih koje ne slama nikakva nevolja, ima onih koji nikad ne staju. U ovom slučaju to su KN Armada i Armada Grobnik koji u nedjelju, nakon svečanog mimohoda u središtu Rijeke posvećenom Danu pobjede i obljetnice Oluje, organiziraju veliki karusel.


– S obzirom da se zna gdje Ričina izvire, okupljanje je od 15 sati u nedjelju 4. kolovoza nakon čega iz Kukuljana na Grobniku kreće veliki karusel put Rujevice gdje ćemo svojim bučnim navijanjem i velikom emocijom probuditi naš kraj i poslati veliku podršku najdražoj Rijeci uoči početka nove sezone HNL-a. Pozivamo sve pripadnike Armade i one kojima su naš grad i klub u srcu da u nedjelju u 15 sati sa svojim vozilima dođu u Kukuljane kako bismo napravili spektakl za pamćenje, onako kako to znaju samo navijači Rijeke, ističu u Armadi Grobnik, te dodaju da Rječina kao simbol grada i njen izvor budu početak velike priče naše grupe i našega kluba.


S obzirom da je gostoljubivost Gromičana nadaleko poznata, ne treba sumnjati kako će svima koji dođu to biti događaj za pamćenje. Uostalom, Armada Grobnik naglašava kako će cijelim putem biti osigurano rashlađeno piće po popularnim cijenama, kao što će se prodavati i prigodne, iznimno zanimljivo dizajnirane, majice s vječnom porukom: s izvora ljubav kreće, volim grad koji teče.


Karusel dakako završava po prilici sat prije početka utakmice na Rujevici nakon koje, kao i protiv Corvinula, Rijeka i njezini navijači očekuju pobjedu. Pobjedu posvećenu Oluji, svima koji su se u njoj borili, posebno poginulima i njihovim obiteljima, ali i velikoj obljetnici: 3. lipnja je naime bio 70. rođendan Rijeke, govorimo li o imenu koji i danas s ponosom nosi.