Ljetni hit

Jeste li čuli za sendvič od lubenice? Veliki je hit na društvenim mrežama

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Zašto je “watermelon sandwich” toliko popularan i kako ga napraviti

Watermelon sandwich ili sendvič od lubenice je trenutno veliki hit na društvenim mrežama, a njegova popularnost može se pripisati nekoliko ključnih faktora.


Prvo, ovaj sendvič je vrlo jednostavan za pripremu, a koristi sezonske sastojke koji su osvježavajući i zdravi. Drugo, kombinacija slatke lubenice sa slanim i pikantnim sastojcima stvara zanimljiv kontrast okusa koji je privlačan mnogim ljudima. Treće, vizualna atraktivnost ovih sendviča čini ih savršenim za dijeljenje na platformama kao što su Instagram i TikTok.


Ako i vi ovog ljeta želite isprobati ovaj novi hit, donosimo dva jednostavna recepta za ukusne sendvice od lubenice.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Dr Rondrick Williamson (@thedrron)



Klasični sendvič od lubenice


Sastojci:


  • 8 kriški bezkoštane lubenice (oko 4 x 6 cm debljine)
  • 2 šalice ukiseljenih krastavaca
  • 2 šalice svježeg nasjeckanog bosiljka
  • 16 kriški svježe mozzarelle (debljine 0.5 cm)

Priprema:


Položite krastavce ravnomjerno preko četiri kriške lubenice. Pospite nasjeckani bosiljak preko krastavaca. Dodajte kriške mozzarelle na bosiljak (po četiri kriške na svaku lubenicu). Pokrijte s preostalim kriškama lubenice kako biste napravili sendvič. Koristite čačkalice kako biste učvrstili sendviče i poslužite ohlađene.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Smoothie Recipes & Weight Loss (@smoothie.healing)



Sendvič od lubenice s feta sirom


Sastojci:


  • Pola lubenice narezane poprečno
  • Blok feta sira narezan na tanke kriške
  • Svježa menta ili bosiljak za ukrašavanje (po želji)
  • Balzamična glazura (po želji)

Priprema:


Koristite okrugli rezač za kolače kako biste izrezali krugove od lubenice, ili ih narežite na kvadrate ili trokute. Položite kriške lubenice na pladanj. Dodajte feta sir na polovicu kriški lubenice, dopuštajući da se sir prirodno mrvi.


Pokrijte preostalim kriškama lubenice kako biste napravili sendviče i dodajte balzamičnu glazuru za slatki okus. Ukrasite svježom mentom ili bosiljkom i poslužite ohlađene.