Vrlo neudobne

Uskoro letite? Kada su u pitanju frizure, ove nastojte izbjeći u avionu

Lucija Sučić

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

I dakako, donosimo alternative za svaku!

Aerodromi su mjesta gdje možemo vidjeti najšarolikiju modu i stilove, pa i frizure. Od onih neurednih koje se skrivaju ispod kapa i šešira, do divljih punđi pa do uglađenih pletenica i fen frizura, zračne luke imaju tendenciju biti mikro modne piste.


Modu na stranu, cilj je da vam putovanje prođe sigurno i maksimalno udobno, pogotovo kada se radi o dugim letovima, a kada su u pitanju frizure, ima nekih koje se tijekom letenja nisu iskazale kao najzgodnije opcije! Stoga, bez obzira na to preferirate li određenu frizuru na dnevnoj bazi, ako se ista nalazi na popisu dolje, možda da razmislite o maloj promjeni, barem na tih par sati dok ne dotaknete tlo destinacije.


Veoma stegnuti rep


Rep ili punđa; ako jako svežete kosu, pogotovo pri dugim letovima, riskirate lomljenje kose i neudobnost, a potencijalno i glavobolju, što je vjerojatno posljednja stvar koju želite donesti sa sobom na putovanje…


Alternativa: Ako volite nositi rep, dajte priliku stilu pola-pola, tako da pola kose svežete u rep a pola pustite spušten, ili pak ispletite opuštene pletenice.


Punđa


Punđe su klasika u svijetu frizura i brzinski spas za elegantni friz kada nam se žuri ili pak nismo pronašli vremena za pranje kose koje ćemo tako i tako obaviti kada stignemo na destinaciju. No za letenje to je jedna od najneudobnijih frizura za koju se možete odlučiti. Realno, želite li na potiljku komad kose zbog kojeg se nikako nećete moći udobno nasloniti?


Alternativa: Izbjegavajte punđe na sredini glave, a ako baš želite taj stil, napravite visoku ili pak nisku, ali opuštenu, koja vam neće smetati za naslon.


Komplicirane frizure s mnogo ukosnica i kopči


Složene frizure će vam zasigurno dati profinjen i dotjeran dojam, ali kvaka leži u tome da mnoštvo ukosnica u nekom trenu može početi žuljati, a isto tako gomila metala može vam stvoriti problem pri prolasku kroz osiguranje!


Alternativa: Odlučite se za frizuru koja se doima elegantnom, ali ne zahtjeva toliko “pomagala”, ako što su nizozemske ili francuske pletenice.