Neobično natjecanje

U Čabru održana velika utrka – gumenih patkica

Danijela Mihelčić



Prigodno bi bilo započeti rečenicu s  “kva-kva” nakon što se 1500 patkica utrkivalo na trećem izdanju “Utrke gumenih patkica Čabranka 2024“ .


Sve se rijekom žutilo, a napetost je bila u zraku kada su udomitelji patkica pratili tijek utrke. Navijanja je bilo, a još više je bilo odličnih trenutaka zahvaljujući organizatoru Pustnom društvu “Cuklar“ Čabar:


– Što se tiče vremenskih uvjeta, jako smo zadovoljni jer smo uspješno odradili našu utrku, unatoč temperaturi koja je ipak ljetna.




Primijetio sam da je bilo dosta posjetioca iz Rijeke, Pule… registracija je stvarno bilo iz svih dijelova Hrvatske, na što smo stvarno ponosni jer znači da se za naš rad ipak čuje na svim stranama. Moram nadodati da je djece bilo jako puno te da su uživala na bazenima i napuhancima te da je to bio stvarno pun pogodak i sve je bilo kako smo si i zamislili.



Kroz 20-tak minuta su patkice stizale do cilja, a pobjednika još ne znamo, nisu se javili na samom proglašenju, no svakako će se kroz par dana javit, pojasnio nam je predsjednik “Cuklara” Herman Trope.


– Kao i svaki put, humanitarni dio ćemo namijeniti onima koji su zaista u potrebi, imamo nekoliko solucija i kada se sve posloži, objavit ćemo na našim društvenim i službenim stranicama – poručio je Herman Trope.


Kako to izgleda


U prodaji su bili bonovi za udomljavanje patkica u iznosu od 2 eura, a svaki bon na sebi je imao broj koji je odgovarao broju patkice. Prije starta sve patkice su stavljene u startnu kutiju u centru Čabra.


Udomiteljima najbržih patkica osigurane su novčane nagrade, a dio sredstava od udomljavanja patkica ide u humanitarne svrhe.