Izvan životne opasnosti

Jonny Greenwood završio na intenzivnoj njezi, The Smile otkazali ostatak europske turneje

T.I.

Foto: Frank LeBon

Foto: Frank LeBon

Prije nekoliko dana Jonny se ozbiljno razbolio od infekcije zbog koje je bilo potrebno hitno bolničko liječenje, dijelom na intenzivnoj njezi. Srećom, sada je izvan životne opasnosti i uskoro će se vratiti kućii - stoji u priopćenju benda



Hrvatska publika naklonjena grupi The Smile, čije dvije trećine čine Thom Yorke i Jonny Greenwood, autorska osovina gotovo mitskih Radiohead, za razliku od nekih drugih ima sreće u koncertnim susretima s njima.


Naime, The Smile su prvo prije dvije godine počastili domaće obožavatelje koncertom u – doduše neprimjerenom – prostoru zagrebačke Hale, ekskluzivnim jer je to bio njihov prvi koncert europske turneje i jedan od prvih javnih nastupa uopće, a prije manje od mjesec dana to su ponovili u izvanrednom, intimnom prostoru Malog rimskog kazališta u Puli.


No, neki drugi europski sljedbenici ovog benda nisu te sreće jer su upravo objavili na društvenim mrežama kako otkazuju sve daljnje nastupe turneje u kolovozu. Riječ je o sveukupno 16 nastupa od Skandinavije do Španjolske.




Razlog je iznenadna bolest, odnosno hitna hospitalizacija gitarista Jonnyja Greenwooda.


“Prije nekoliko dana Jonny se ozbiljno razbolio od infekcije zbog koje je bilo potrebno hitno bolničko liječenje, dijelom na intenzivnoj njezi. Srećom, sada je izvan životne opasnosti i uskoro će se vratiti kući“ – stoji u objavi za javnost.


View this post on Instagram

A post shared by The Smile (@thesmiletheband)



S obzirom da su objavili i informaciju o povratu novca za ulaznice, The Smile i poslije Greenwoodovog oporavka vjerojatno neće odraditi otkazane datume. U svakom slučaju, Thom Yorke ostaje koncertno aktivan i bez Radioheda i bez The Smilea. Naime, već je ranije objavio da kreće na solo turneju, tijekom listopada i studenog svirat će za publiku u Australiji, Novom Zelandu i Japanu.