Foto TZ Crikvenica
povezane vijesti
Turistička zajednica grada Crikvenice za ugostitelje s područja Rivijere Crikvenica osigurala je knjižicu »Prijevodi jelovnika«, s ciljem unapređenja usluge. Kako kažu, novo, prošireno izdanje donosi sve ono što treba ugostiteljima i njihovim djelatnicima u svakodnevnoj komunikaciji s gostima.
Bogata ilustracijama, knjižica je praktična pomoć za konkretniju prezentaciju na stranim jezicima, svega onoga što ugostitelji nude na svojim menijima.
Prevedeno na njemački, engleski i talijanski jezik u knjižici je moguće pronaći prijevode i lokalne nazive riba, školjki, glavonožaca i rakova, top 25 nadjeva za pizzu, posebnih sezonskih namirnica, najčešćih jela u ponudi hrvatskih restorana, 14 glavnih alergena u hrani, začina i začinskog bilja, vrsta ulja, najčešćih gljiva naših šuma, praktičnih fraza i izraza, fraza uobičajenih za ugostiteljske objekte, pravila ponašanja na bazenu, šumskog voća.
Iz TZG-a Crikvenice pozivaju sve ugostitelje s Rivijere Crikvenica da svoj primjerak knjižice preuzmu u Turističko-informativnom centru Crikvenica tijekom radnog vremena TIC-a od 8 do 21 sat.