Trtni

Novi divlji deponij se pojavio na Viškovu. Provjerili smo što se događa

Jakov Kršovnik

Iz Općine Viškovo odgovaraju da su upozorili vlasnika terena na taj otpad



VIŠKOVO – Redakciji Novog lista obratio se čitatelj zbog divljeg deponija na lokaciji Trtni u Viškovu.


– Nakon niza apela prema komunalnim redarima Općine Viškovo, još se vama obraćam s problemom divljeg deponija azbesta i drugog građevinskog i ostalog komunalnog otpada na privatnom posjedu odmah uz stambene zgrade i obiteljske kuće na lokaciji Trtni, novo naselje, napisao nam je čitatelj. Iz Općine Viškovo odgovaraju da su upozorili vlasnika terena na taj otpad, kao što su ga i ranije upozoravali, te bi u tim prilikama vlasnik otpad uklonio.


U Općini se nadaju da će biti tako i ovaj put, a ako ga ne ukloni komunalni redari će, sukladno svojim ovlastima i zakonskoj regulativi, protiv vlasnika zemljišta pokrenuti odgovarajući postupak.




– Komunalni redari izvršili su očevid na spomenutoj lokaciji te je vlasniku zemljišta naloženo da otpad ukloni u najkraćem mogućem roku. Na isti su način, a vezano za prijave na toj lokaciji, komunalni redari već postupali te je vlasnik terena, a nakon što su ga komunalni redari upozorili, otpad uklonio. Nadamo se da će tako biti i ovom prilikom. U suprotnom, komunalni redari će, sukladno svojim ovlastima i zakonskoj regulativi, protiv vlasnika zemljišta pokrenuti odgovarajući postupak, odgovorili su nam iz općinske uprave.