10. izdanje

Ljetna škola u Grabovači privukla rekordan broj volontera

Marin Smolčić



PERUŠIĆ Upravo je počela jubirana, 10. po redu Ljetna škola na Grabovači! Pri tome je Pećinski park Grabovača primio prijave i rekordan broj djece, njih ukupno 44! Detalje ovoga projekta definirala nam je ravnateljica ove javne ustanove Jelena Milković.


„Volonteri projekta “Zaštita prirode 5”, financiranog iz programa Europskih snaga solidarnosti, dolaze nam iz čak šest država, a za djecu je u ponudi i škola stranih jezika: ruski, hindu, gruzijski ili španjolski. U sklopu Ljetne škole, sudjeluju i mladi belgijski izviđači, koji će djeci, volonterima i zainteresiranima prezentirati izviđačke aktivnosti i život u prirodi.





Aktivnosti izvode volonteri, izviđači i djelatnici naše ustanove. Sve zacrtane aktivnosti odvijaju se na području Pećinskog parka Grabovača. Škola će trajati tri tjedna, odnosno od 8. do 26. srpnja, a za djecu organizirane brojne aktivnosti. Od pravila ponašanja u prirodi, upoznavanja špiljskih ekosustava, bioraznolikosti i georaznolikosti područja pa do učenja o vodenim ekosustavima, klimatskim promjenama i snalaženja u prirodi“, zaključila je ravnateljica Jelena.


Ovih dana se temperature zraka u Lici posvuda penju preko 35 stupnjeva. Najbolje rashlađenje volonteri će naći na obalama rijeke Like koja protiče kroz ovaj park ili u špilji Samograd gdje se temperature zraka vrlo rijetko penju preko 8 stupnjeva pa se posjetiteljima preporuča toplija odjeća. Čak i ovih dana!