Dojavio građanin

Policajac van službe upravljao privatnim automobilom pod utjecajem alkohola

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

U tijeku utvrđivanje elemenata disciplinske odgovornosti za povrede službene dužnosti



Policijska uprava zagrebačka putem Operativno-komunikacijskog centra jučer, oko 3.20 sati, zaprimila je dojavu građanina kako je vozač automobila na Aveniji Dubrovnik kod trgovačkog centra prošao na znak crvenog svjetla na semaforu, nakon čega je izašao iz vozila stupio u kontakt s dojaviteljem, nakon kraćeg razgovora i negodovanja se udaljio vozilom, a ujedno navodi kako vozač djeluje kao da je pod utjecajem alkohola.


Postupajući po navedenoj dojavi, obavljena je provjera i utvrđen vlasnik vozila. Zaustavljen je dolaskom na adresu stanovanja, a utvrđeno je da se radi o policijskom službeniku Policijske uprave zagrebačke.


Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem prekršaja, utvrđeno da je van službe upravljao privatnim automobilom pod utjecajem alkohola, a nakon alkotestiranja je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja.




Policijski službenici ove Policijske uprave nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem u cilju utvrđivanja prometnih prekršaja te je u tijeku utvrđivanje elemenata disciplinske odgovornosti za povrede službene dužnosti sukladno odredbama Zakona o policiji.