Ritam ljeta

Revija by Lilium i Kancelarija bar oduševila brojne posjetitelje. Pogledajte odlične ljetne kreacije

Sanda Milinković

Foto: Ana Križanec

Foto: Ana Križanec

Dizajnerica Suzana Mužić je i ovoga puta za modele revije odabrala svoje klijentice i prijateljice različitog stila i građe, pokušavajući spojiti njihovu osobnost i vlastitu viziju

Sinoć se u Rijeci održala modna revija tijekom koje je lokalni brend Lilium by Suzana Mužić predstavio svoje svjetske kreacije. Modni događaj se vratio u Kancelariju bar nakon tri godine, a svi još dobro pamtimo kako je to izgledalo tada kada su stvarne žene prošetale crvenim tepihom u itekako nosivim modnim kombinacijama kreativne Suzane.


“Kada su se slegli dojmovi od naše prve modne revije 2021. godine i nakon što su nas danima zvali prijatelji, poznanici i poslovni suradnici da moramo ponoviti takav događaj i reviju te nakon što njihova upornost i želja nakon tri godine nisu splasnule, Suzi i ja smo si obećali jednu lijepu i zanimljivu priču koja je u interesu grada.


Skupili smo snage i ekipu za dosta tešku organizaciju sad već poznatog eventa i nakon nekoliko mjeseci organizacije, odluka je pala za datum 06.07.2024. u 19 sati”, kazao nam je Kristijan Bečeić, vlasnik Kancelarije Bara i Kancelarije Brunch Bara gdje se revija i održala.


 



Dizajnerica Suzana Mužić i Kristijan Bečeić, vlasnik Kancelarija bara


Voditeljice programa revije, ujedno su i kćerke dizajnerice


Ženska klapa Vejanke

Ritam ljeta


Pod nazivom “Ritam ljeta”, sinoćnja revija bila je svojevrsni nastavak na onu prethodnu, a crveni tepih, dan na korištenje od Sekcije tekstila i kože, Udruženja obrtnika Rijeka, čija je Suzana i sama članica, dao je dašak pravog glamura.


“Dobra energija koja se stvorila između svih nas vukla je za drugi dio. Primijetili smo da se ljudima sviđa što reviju nose stvarne žene, a to je ujedno i najbolji način da predstavim svoj rad.


Mi žene sve smo slične, uvijek pronađemo neki nedostatak na tijelu koji želimo sakriti, ali isto tako volimo i naglasiti neke detalje koje volimo na sebi.


U mom poslu vrlo je bitno imati oko za to i u tom dijelu posla posebno uživam”, kazala je Suzana koja je i ovoga puta za modele revije odabrala svoje klijentice i prijateljice različitog stila i građe, pokušavajući spojiti njihovu osobnost, tkanine koje ima i vlastitu viziju opuštenog sunčanog ljetnog dana.


“Ljeto je godišnje doba kad svi volimo biti slobodniji, manje sputani strogim i često neudobnim krojevima i lakše se odlučujemo za svježe boje i lepršavije tkanine.


Kolekcija koju predstavljam nosiva je tijekom cijelog dana, od šetnje gradom do svima omiljenih koktel zabava nakon plaže ili nekom ležernom ljetnom vjenčanju”, objašnjava Suzana.



 



Dizajnerica sa modelima koji su nosili njezine kreacije


 



 



 


Modna revija koja predstavlja sunčani ljetni dan


Sinoćnja modna revija započela je moćnom glazbenom izvedbom Ženske klape Vejanke, a sama šetnja modnom pistom podijelila je Lilium kreacije u nekoliko dijelova, oblikujući izlazak modela tako da njihove kombinacije savršeno oslikavaju jedan lijepi ljetni dan.


“Revija je započela žarko žutom bojom sunca koja asocira na sredinu toplog živahnog dana i vrevu grada.


Nastavila se u boji limete koja nas ugodno hladi i osvježava te se lagano smiruje preko zelene i plave, baš poput ljetnog dana u suton.


Taj prijelaz boja dočarava i prijelaz iz dnevne prema večernjoj odjeći, iako nema stroge granice – sve su kombinacije nosive, ležerne i opuštene, baš u ljetnom ritmu!”, kaže Suzana koja je na reviju pozvala i neke drage goste.



 



 



 



 



 



Prava magija!


Tako su njezinu kolekciju upotpunile “My leather story” torbice, s potpisom Patrizie Sertić, vrijedne obrtnice i kreativike koja u svoj rad uspješno unosi energiju starih zanatskih vještina galanterista, izrađujući prvenstveno torbe i remenja, ali i razne druge predmete, od prirodne kože i drugih materijala.


“Dašak ‘Ritma ljeta’ prenio se i na konobare i konobarice koji nose leptir-mašne od istih tkanina, ali u izradi salona kreativnog šivanja Atelier Coton Decor, koji izrađuje dekorativne predmete od tekstila.


Riječ je o malom obiteljskom obrtu koji me oduševljava svojom kreativnošću. Svakako ih morate posjetiti i vidjeti što se sve lijepo može napraviti od tekstila. Prava magija!”, dodaje Suzana.


U goste je pozvala i optiku Elias koja je osigurala sunčane naočale za modele, zaokruživši ljetne kombinacije chic modelima, a za dobru šminku pobrinule su se polaznice programa „klasične i korektivne tehnike šminkanja“ škole Dante pod mentorstvom vizažistice Romane Poropat.


Topla ljetna večer sinoć je kulminirala nosivim modnim kombinacijama, odličnom glazbenom pozadinom i mnoštvom Riječana i Riječanki koji su još jednom potvrdili koliko su nam ovakvi događaji u gradu neophodni.