PUZ

Policajac neovlašteno nabavio i posjedovao vatreno oružje koje je građanima dopušteno samo uz prethodno odobrenje

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Protiv njega će zbog teže povrede službene dužnosti biti pokrenut disciplinski postupak



Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom Policijske uprave zagrebačke zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.


Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja i građana neovlašteno nabavio i posjedovao vatreno oružje koje je građanima dopušteno samo uz prethodno odobrenje.


Početkom srpnja, a temeljem naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici, obavljena je pretraga doma i drugih prostorija i pokretnih stvari kojima se koristi osumnjičeni na području Ivanić-Grada te je pronađeno streljivo, dijelovi oružja te oružje.




Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku.


Policijski službenik je rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke temeljem članka 112. stavka 3. Zakona o policiji privremeno udaljen iz službe do okončanja disciplinskog postupka, zbog sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti opisanu kao nedolično ponašanje u službi ili izvan službe kada teško šteti ugledu policije iz članka 96. stavka 1. točke 7. Zakona o policiji.


Isto tako će protiv policijskog službenika zbog opisane teže povrede službene dužnosti biti pokrenut disciplinski postupak.