Maksimalno uživanje

FOTO Fantastični CrikvArt: oduševili žongleri, performeri, klaunovi, hodači na štulama i živi kipovi

Robert Šimonović

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin

Zabavljači su ispunili centar Crikvenice i očarali mnogobrojne posjetitelje svojim neuobičajenim vještinama i odličnim nastupima



CRIKVENICA – Ljudi visoki poput žirafa, dvonožni sisavci sa stotinu ruku, homo sapiensi sa sposobnošću gutanja vatre i nepomičnog stajanja satima… Zvuči kao nešto što može oživjeti samo dječja mašta, ali o ovim entitetima mogu govoriti i svi oni odrasli koji su jučer u Crikvenici pronašli davno ugaslo dijete u sebi, dopustivši si tako maksimalno uživanje u jednoj od najveselijih, najšarenijih i najzabavnijih manifestacija koja najluđe snove pretvara u javu.



Žongleri, performeri, glumci, klaunovi, hodači na štulama, živi kipovi, maskote, pantomimičari, ulični svirači, pjevači i ostali zabavljači ispunili su danas centar Crikvenice i očarali mnogobrojne posjetitelje svojim neuobičajenim vještinama i odličnim nastupima.





Topla ljetna večer tako je začinjena obiljem zabave i smijeha, a sve to u sklopu devetog po redu Festivala uličnih zabavljača – CrikvArt. Bilo je tu i raznih radionica, kao i Art sajam koji je duž promenade donio rukotvorine i umotvorine raznih izlagača.



Crikveničani, Crikveničanke te njihovi domaći i strani gosti na nekoliko lokacija u centru grada imali su priliku promatrati štošta, ali i aktivno sudjelovati u nekim od impresivnih točaka.



Sve je započelo hodajućim performansom štulaša, nakon koje je uslijedila predstava „U mojim snovima“ za one najmlađe.



Uživalo se i u cirkuskom showu „Kesten i papaja” by Cirkultura, u „Dangerous Showu“ te „Fire Showu“. Točku na „i” stavio je sjajni glazbeni nastup Roberta Marekovića – „Las Vegas Show“, koji je rasplesao i najzahtjevniju publiku. Organizator „CrikvArta“ je Turistička zajednica Grada Crikvenice. Pokrovitelji su Grad Crikvenica, VIO Žrnovnica Crikvenica Vinodol i Županijska lučka uprava Crikvenica.