Dovršena istraga

Našički zubar naplaćivao usluge bez izdavanja računa. Kazneno je prijavljen za pronevjeru

Hina

Ilustracija iStock

Ilustracija iStock



Zbog sumnje da je dentalne usluge naplaćivao bez izdavanja računa, čime je protupravno prisvojio više od 23 tisuće eura, te krivotvorenja dokumentacije o obavljenim uslugama, osječko- baranjska policija kazneno je prijavila 33-godišnjeg zubara.


Osumnjičenog liječnika tereti se da je od siječnja 2021. do veljače 2023. u ordinaciji na širem području Našica, radi pribavljanja protupravne imovinske koristi, za vrijeme radnog vremena, obavio više dentalnih usluga koje je naplaćivao u gotovini, bez izdavanja računa. Policija sumnja da ukupna materijalna šteta iznosi više od 23.750 eura.


Također je utvrđeno da je 33-godišnji liječnik u dentalne kartone pacijenata unosio neistinite podatke o obavljenim dentalnim uslugama te sačinio više neistinitih potvrda i obračuna za naplatu, koje je ovjerio svojim potpisom i pečatom.




Protiv 33-godišnjeg liječnika slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku zbog sumnje u kaznena djela pronevjere te krivotvorenja službene ili poslovne isprave, navode u policiji.