Sam svoj barista

Savršena ledena kava u samo deset minuta? Itekako moguće

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Razbuđuje i osvježava

Nije tajna da pijenje kave u kafiću može vrlo brzo postati skupo.


To posebno vrijedi ako žudite za ledenom kavom. Stoga je priprema vlastite kod kuće ne samo isplativa; to je i zdravija opcija. To je zato što točno znate koje sastojke dodajete.


Slijedite ove jednostavne korake i brze savjete za pripremu ledene kave kod kuće u nekoliko minuta.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Sainsbury’s magazine (@sainsburysmag)



Ako želite najsvježiju kavu visoke kvalitete, uvijek birajte cijela zrna kave.


Cijela zrnca zadržavaju ulja puna okusa koja se otpuštaju nakon što se samelju. Ne postoji usporedba između mirisa i okusa cijelih i mljevenih zrna kave.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Becca Maffett | Terragold Photo (@terragoldphoto)



Evo što vam sve treba:


Oprema:


  • Aparat za kavu
  • Vrč ili bokal
  • Pjenilica za mlijeko
  • Posuda za kockice leda

Sastojci:


  • Cijela zrna kave
  • Voda
  • Mlijeko
  • Zaslađivač
  • Aromatizirani sirup (po želji)

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Hautes Cuisines (@hautescuisines)



Priprema:


Skuhajte veliki lonac svoje omiljene kave. Nakon što je kava gotova, ostavite je da se ohladi na pultu oko 30 do 45 minuta. Ako ste u žurbi, možete pričekati pet minuta i uliti kavu u vrč koji možete staviti direktno u hladnjak.


Imajte na umu da, ovisno o tome koliko je kava vruća, temperatura u vašem hladnjaku može privremeno pasti.


Domaću ledenu kavu najbolje je konzumirati u roku od dan ili dva, ali ako upotrijebite višak kave za izradu ledenih kockica od kave, one će ostati svježe u vašem zamrzivaču oko dva mjeseca.


Dodajte svoje omiljene sastojke i prilagodite svoju kavu prema svome ukusu. Uživajte u ledenoj crnoj kavi ili dodajte mlijeko, zaslađivače ili kupovne arome dok napitak ne bude baš onakav kakav vam se sviđa.