Čisto more

U Kampu Kovačine na Cresu podignuta Plava zastava. To je Već 21. put

Walter Salković



CRES – I ove je godine podizanje Plave zastave na plaži Kampa Kovačine pratio veseli program u kojem su sudjelovali mališani iz Dječjeg vrtića Girice i OŠ Frane Petrića, a mnoštvu okupljenih predstavnika lokalnih organizacija, kao i kompletnom rukovodstvu Cresanke, tvrtke u čijem sklopu je i Kamp Kovačine, te velikom broju gostiju, obratile su se direktorica Turističke zajednice Željka Stašić i direktorica kampa Milvia Grbin.


– Podizanje Plave zastave po 21. put svjedoči o posvećenosti našeg kampa očuvanju mora i podmorja, a uz nju naš je kamp dobitnik Zelenog ključa, ekokamping certifikata, ISO certifikata za zaštitu okoliša, kao i certifikata za sustav upravljanja energijom. Trudimo se da iz godine u godinu budemo sve bolji i ekološki posebni jer vjerujemo da je upravo održivost i ekološka osviještenost put razvoja turizma budućnosti – rekla je direktorica Milvia Grbin.


Nakon kratkog programa Plavu zastavu je na jarbol podignula hrvatska plivačica Kristina Miletić, a svi okupljeni mogli su se počastiti jelom i pićem koje su pripremili djelatnici Cresanke, okušati se u filcanju vune s udrugom Ruta te se zabaviti uz živu glazbu »kućnog« benda Simply Acoustic.