Pop punk zvijezda

Prvi nastup Avril Lavigne u Hrvatskoj: Glazbeni vremeplov i emotivni povratak u prošla vremena

Doria Mohorović

Foto: Leona Teodorović

Foto: Leona Teodorović

Tijekom koncerta orili su se hitovi poput »Complicated«, »Girlfriend«, »What the Hell«, »Sk8er boy«, »Smile«, »When you’re gone«, kao i pjesme s novog, sedmog albuma »Love Sux«



Popularna kanadska pop punk pjevačica Avril Lavigne preksinoć je nastupila u pulskoj Areni u sklopu velike svjetske turneje »The Greatest Hits Tour«. Bio je to debitantski nastup ove svjetski poznate zvijezde u Hrvatskoj.


Tijekom koncerta u trajanju od sat i pol vremena, koji je pratila fantastična produkcija, amfiteatrom su se orili omiljeni hitovi poput »Complicated«, »Girlfriend«, »What the Hell«, »Sk8er boy«, »Smile«, »When you’re gone«, kao i pjesme s njezinog novog, sedmog albuma »Love Sux«.


Dio povijesti


Fanovi, koji su pjevali uglas s pjevačicom, koncert su pratili odjeveni u specifičnom stilu koji je popularizirala Avril Lavigne, a koji karakteriziraju karirani uzorci, opušteno zavezane kravate, conversice i glomazne čizme. U istom se stilu na pozornici, nakon što je publici na ekranu prikazan filmić o njenoj karijeri, pojavila popularna 39-godišnja kanadska glazbenica. I bilo je to, komentirali su mnogi, kao da je vrijeme stalo, kao svojevrsni vremeplov – emotivni povratak u neka prošla vremena – s obzirom na to da je većina publike ovu pjevačicu počela slušati u osnovnoškolskim danima. Bilo je tu svih generacija, a jednako su uživljeni bili i stariji i mlađi.




Nastup Avril Lavigne počeo je točno u 22 sata, a za zagrijavanje atmosfere prije njena nastupa bio je zadužen riječki pop punk bend Kraj programa.


– Dobra večer, Hrvatska, ovo je prvi put da sam ovdje. Velika mi je čast što nastupam na ovakvom povijesno važno mjestu, a sada ajmo mi stvoriti djelić povijesti ovdje, riječi su kojima je slavna Avril Lavigne pozdravila već dobro raspoloženu publiku u pulskoj Areni.


Dvije sretne obožavateljice od pjevačice su na dar dobile potpisan skateboard, a usto su imale priliku popeti se na pozornicu i zapjevati njoj uz bok pred cijelom Arenom. Uz zahvale fanovima što je prate od njenih početaka, Avril je više puta ponovila i koliko joj se sviđa Hrvatska, a dojmove je jučer podijelila i na društvenim mrežama.



Predgrupa je bio riječki Kraj programa, Foto: Vigo Mavrović

Domaći fanovi


Na koncert su većinom došli Istrani i drugi obožavatelji iz cijele Hrvatske, no bilo je tu i Talijana, Slovenaca i Poljaka. Kako se moglo čuti, velik broj obožavatelja bio je prvi put na njenom koncertu. Oni najvjerniji su stigli pred Arenu prvi, još u popodnevnim satima, kako bi dospjeli u prve redove i omiljene hitove pjevali u blizini pjevačice. Nakon sat vremena koncerta, izvođačica se presvukla u bijeli outfit te u emotivnom tonu izvela nešto laganije pjesme.


S publikom je zajednički dignula čaše u zrak i nazdravila s porukom da nikad ne odrastu, a potom izvela istoimeni hit »Here’s to Never Growing Up«. U jednom je trenutku otvorila šampanjac i znakovito ga poprskala po parteru. Nakon koncerta u Puli Avril ovih dana nastavlja turneju u Njemačkoj.


Pjevačica je u svijet glazbe ušla sa 16 godina, a dosad je osam puta nominirana za Grammy. Sa scene je izbivala dugi niz godina nakon što je 2014. godine oboljela od lajmske borelioze.