Saša Matijaš

Predsjednik Orijenta nakon završetka turbulentne sezone: “Očito je da negdje postoji problem”

Ivan Volarić

VRIJEME, ANALIZA I ODLUKA - Saša Matijaš/Foto V. KARUZA

VRIJEME, ANALIZA I ODLUKA - Saša Matijaš/Foto V. KARUZA

Na početku sezone ušli smo u seriju poraza, možda sam trebao ranije reagirati, možda sam pogriješio što nisam povukao neke poteze - kaže Saša Matijaš



RIJEKA Saša Matijaš, predsjednik Orijenta, ipak je imao malo razloga za zadovoljstvo istekom još jedne turbulentne i nedvojbeno neuspješne sezone. Puna Krimeja zapljeskala je pobjedi nad Kustošijom i ostankom u SuperSport Prvoj NL. Lijep dekor na kraju sezone i pobjeda za 105. klupski rođendan.


– Bilo bi mi puno draže da sam bio miran tijekom cijele sezone, a ne samo u posljednje dvije minute sudačke nadoknade vremena u uzvratu protiv Kustošije – rekao je dugogodišnji čelnik Orijenta. – Lijepe su ovakve utakmice, ali ne za mene kao predsjednika. Ništa, sada ćemo podvući crtu, nekoliko dana se odmoriti, a onda vidjeti što i kako dalje.


Svi, počevši od vas, očekivali su puno više od ove sezone?


– Kada analiziramo razloge zašto se nisu ostvarila očekivanja, onda moramo odvojiti prvi i drugi dio sezone. Na proljeće smo osvojili dosta bodova. Sezonu smo zaključili s 11 utakmica bez poraza. Da smo ovako igrali u prvom dijelu sezone, vjerojatno bismo u konačnici bili treći na ljestvici, a to bi onda bilo nešto što se moglo realno očekivati od nas. Međutim, na početku sezone ušli smo u seriju poraza, možda sam oko nekih stvari trebao ranije reagirati, možda sam pogriješio što nisam povukao neke poteze jer su to bili osjetljivi trenuci. Trebat ćemo sve to analizirati da se ubuduće ne događaju ovakve situacije.


Svi tvrde da ova momčad vrijedi puno više nego što to pokazuju rezultati posljednjih sezona?




– To mišljenje nije samo nas iz kluba već i većine naših rivala. Mnogi treneri su nas uoči sezone svrstali u favorite. Očito je da negdje postoji neki problem, a sada to trebamo analizirati i preispitati te reagirati. Moramo izvući pouke. Za mene kao predsjednika, ovo je isto škola.


Treneru Slobodanu Gruboru istekao je ugovor?


– Čekam njegov izvještaj tijekom tjedna. Sjest ćemo i razgovarati, a onda ćemo sjesti i s igračima. Većina igrača ima ugovore, a s ostalima ćemo u narednim danima sjesti i razgovarati. Što se trenera tiče, njime sam zadovoljan kao osobom i stručnjakom. Na kraju, mi smo ovoga proljeća izgubili tri utakmice. Gubili smo s jednim golom razlike. Disciplina na treninizima i organizacija u igri bile su na visokoj razini, a sigurno da neke stvari uvijek mogu bolje.


Dojam je da je dio igrača zasićen u Orijentu i da je posljedica toga rezultatska stagnacija ili nazadovanje?


– Nisam htio stvarati tenzije i pričati o tome prije nego što sve završi i prije nego što dobijem izvješće trenera. Tek ću nakon toga sjesti s članovima Uprave pa ćemo popričati o tome i donijeti određene odluke – zaključio je Matijaš.