Najavljeno

U Galeriji Garbas izložba radova polaznika foto tečaja Fiume Foto 2024

Portal Novi list

Ukupno 28 polaznika sudjelovalo je u foto natječaju kroz dvije teme



Izložba radova polaznika foto tečaja Fiume Foto 2024 bit će otvorena u srijedu, 19. lipnja, s početkom u 19 sati. u Galeriji „Garbas“ (Užarska ulica br. 26).


Ukupno 28 polaznika sudjelovalo je u foto natječaju kroz dvije teme: Rijeka – moj grad i slobodna tema s ukupno 56 fotografija.


Specifičnost foto tečaja Fiume Foto 2024 je dvojezičnost – ovo je prvi put da se edukacija ovog tipa održava istovremeno na talijanskom i hrvatskom jeziku.




Voditelji foto tečaja su Lucio Vidotto i Željko Jerneić.


Tečaj je održan u sklopu Zajednice Talijana Rijeka, izdavačke kuće Edit, La voce del popolo i Ministarstva kulture RH – Konzervatorski zavod u Rijeci.


U  Galeriji Garbas 19. lipnja u 19 sati biti će održana i prezentacija knjige “Mostrami” autorice Linde Simeone.


Linda Simeone je kustosica u “Le vie delle foto”, Trst, a organizirala je više od 700 izložbi fotografija. Svoje iskustvo pretočila je u knjigu “Mostrami” – priručnik za fotografe – kako osmisliti i postaviti izložbu fotografija.



Foto Tajana Matković – Mrežni dijalog

U svijetu kojim dominiraju digitalne slike, gotovo uvijek zatočene u formatu zaslona mobilnog telefona, ideja je bila potaknuti kreativnost na tradicionalan način, kroz izložbu foto ispisa.


Riječ je o radovima neafirmiranih fotografa, koji su nakon petomjesečnog tečaja uspjeli pretvoriti svoje ideje u atraktivne slike, kroz novi i svježi izgled, asimilirajući i primjenjujući, s predanošću i strašću, stečena tehnička znanja.


Ova izložba stoga predstavlja izlog za polaznike, spremne krenuti u svijet fotografije novim pristupom.


Tečaj je bio dvojezičan, otvoren za sve, obogaćen iskustvima koja su vrhunski fotografi htjeli podijeliti s polaznicima uživo.


Nakon tečaja uslijedio je natječaj i na kraju izložba, malo putovanje koje smo organizirali u sklopu Zajednice Talijana Rijeka uz potporu izdavačke kuće EDIT i “La Voce del popolo”.