Fešta do svitanja

FOTO Tri benda donijeli dašak rocka u Perušić. U jednoj od njih pjevao je i otac Baby Lasagne

Marin Smolčić



Uz sudjelovanje tri benda koji su svirali u nekoliko postava s gostima iz Njemačke, Irske i Hrvatske, noćas je prava fešta u Perušiću potrajala do svitanja.


Nakon nogometnog debakla naše reprezentacije dobra fešta bila je nasušna potreba.


Na tenis igralištu nekada pasioniranog rock bubnjara Stjepana Dasovića-Pipe Kranjca okupila se ekipa na čelu s grupom „Prvi red“ iz Ličkog Osika, rockera koji su davnih ’80.-ih godina bili osmoškolci i slovili kao najmlađa lička rock-grupa. Kao i nekada, večeras ih je činila postava na čelu s vokalom i gitaristom Draškom Purišićem iz Umaga, ocem popularnog Marka Purišića, popularnog Baby lasagna. Bili su tu i Tihomir Pavičić iz Ličkog Osika na bubnjevima i Perica Uremović, basist koji je stigao iz Zagreba.




Tihomir Stanić je Perušićanin koji godinama živi u Njemačkoj i ujedno je inicijator ovoga druženja. S njim su u Perušić došli prijatelji, Nijemci koji uglavnom prefereiraju blues. Na pozornici su im se pridružili bubnjar Tihomir Pavičić i mladi Karlos Milković na klavijaturama koji inače živi u Irskoj. Sinoć je nastupio i aktualni perušićki bend kojega je predvodio gitarist Marko Murgić, uz starog rockera na gitari Miroslava Grabašnjaka-Rolca, svirajući nove i stare uspješnice rock-glazbe.


Sve ovo je oduševilo gotovo 200 ljubitelja ovih glazbenih pravaca, za koje su organizatori pripremili gratis jelo, piće i zabavu. Društvo su na počinak potjerali umor i svitanje.