DV Travica

Senjski predškolci oprostili se od svog vrtića velikom priredbom

Dorotea Prpić



Još jedna generacija senjskih vrtićaraca, njih 34-ro, odlazi iz senjskog Dječjeg vrtića Travica. To su budući đaci-prvaci koji na jesen kreću u školu i koji se rastaju od svojih vrtićkih prijatelja, od svojih odgojitelja i od svog vrtića.


Odlazak iz vrtića bio je povod da svojim roditeljima, bakama i djedovima i rodbini upriliče veliku oproštajnu priredbu.


Bilo je tu pjesme, recitacija, plesa kroz koje su prikazani vrtićki dani, od prvog dana u vrtiću kada je bilo suza, do zelenjave koje nisu htjeli jesti, sve do igre, zabave, novih znanja i prijatelja s kojima su dijelili vrtićke dane.




I premda je bilo veselo, i premda je svaka točka priredbe plijenila jer je bila izvedena na simpatičan i neposredan dječji način i nagrađivana velikim pljeskom, bilo je i pomalo tužno radi rastanka .
I njihove odgojiteljice ističu kako su zajedno uživali u svakom danu s djecom.


„Ponosne smo na naše predškolce, buduće đake-prvake i želimo im puno uspjeha u školi, ali vjerujemo da će se rado sjećati dana u našem vrtiću“, kažu odgojiteljice, a sreću u školi i životu predškolcima je poželjela i ravnateljica Dubravka Glavaš.


„Danas se opraštamo od naše djece od kojih su neka u vrtiću bila punih pet godina, pa smo svi pomalo i tužni. Puno uspjeha u školi naši dragi naši predškolci, lijepo je bilo rasti s vama i gledati vas kako odrastate“, poručila je ravnateljica Glavaš u svom obraćanju.