Tradicionalno

Na Gastrofešti podijeljeno 2.000 porcija rižota od liganja

Valentina Botica

Foto Nikola Blagojević

Foto Nikola Blagojević

Za puni kotao iskoristilo se 350 kilograma liganja, 140 kilograma riže i 40 litara maslinovog ulja



Čak 2000 porcija rižota od liganja prošlo je kroz ruke radnika Studentskog centra povodom tradicionalne Gastrofešte koja se održava na Dane grada.


Foto galerija: Gastrofešta na Korzu Foto: Nikola Blagojević


Na Trgu Riječke rezolucije okupio se velik broj željnih fine porcije. Za puni kotao iskoristilo se 350 kilograma liganja, 140 kilograma riže i 40 litara maslinovog ulja.


U blizini, ispod Radio Rijeke, prigodno je svirala i pjevala klapa Nevera.




Foto Nikola Blagojević


“Izuzetno mi je drago da se zadržala tradicija u ovom bogatom programu, da građani i turisti koji se danas ovdje nalaze mogu zajedno s nama proslaviti dan našeg grada, uz jednu porciju rižota” rekao je Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice Grada Rijeke.



Prisustvovali su i gradonačelnik Marko Filipović te ravnatelj Studentskog centra Rijeka Goran Manestar. Pripremu i podjelu obroka organizirao je Studentski centar.



 


Iako su na Gastrofeštu došli i na Trgu objedovali uglavnom umirovljenici i stariji, uhvatili smo i jednu djevojčicu kojoj je ovo velik dan.



Anita je mažoretkinja koja je došla na Gastrofeštu s tatom, a nekoliko sati kasnije nastupit će sa svojom skupinom na tradicionalnoj Kapijadi – svečanoj zakletvi Prvih riječkih mažoretkinja gradu Rijeci.


Gradske proslave voli jer obično na njima nastupa, a i rižoto joj je bio fin!