Foto: iStock
U nastavku donosimo recept kojim ćete ostati oduševljeni!
povezane vijesti
Ako vam se tijekom toplih večeri gricka nešto fino i slasno, predlažemo da to budu hrskavi krumpirići od batata u kojima ćete uživati uz slasni guacamole!
Radi se o jelu vrlo popularnom u Americi, a trik je ponajviše u pomnom biranju začina. U nastavku donosimo recept kojim ćete ostati oduševljeni!
Sastojci
Za krumpiriće:
- 450 g slatkog krumpira
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica čilija u prahu
- pola žličice češnjaka u prahu
- pola žličice mljevene paprike
- pola žličice začinske soli
- pola žličice papra
Za umak:
- 3 avokada
- 2 limete, ocijeđene
- pola žličice mljevenog češnjaka
- četvrtinu žličice soli
- četvrtinu žličice crnog papra
- 1 rajčica
- 1 jalapeño papričica
- pola luka, po želji
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Dok se pećnica grije, operite i ogulite batat te ga narežite na dugačke štapiće.
Pomiješajte maslinovo ulje i začine te sve skupa prelijte po batatu. Rasporedite krumpiriće na lim za pečenje u jednom sloju i pecite cca 18 minuta.
Dok se krumpirići peku, napravite guacamole tako da očistie avokado od kože i sjemenke te ga stavite u posudu blendera. Dodajte sok limete i začine te blendajte dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu.
Nasjeckajte rajčicu, jalapeño papričicu i luk na male komadiće te ih umiješajte u guacamole.
Poslužite krumpiriće od batata s pikantnim umakom dok su još vrući, savjetuje Allergy a la Mode.