Iskorak u karijeri

Nediljko Labrović se oglasio nakon transfera u Bundesligu: “Drage navijačice i navijači Rijeke, draga Rijeko…”

Zlatko Horvat

Marinko Jurendić i Nediljko Labrović/Foto FCAUGSBURG.DE

Marinko Jurendić i Nediljko Labrović/Foto FCAUGSBURG.DE

Hvala Armadi i svim navijačima i navijačicama na podršci u lijepim i onim malo manje lijepim trenucima - izjavio je sada već bivši vratar Rijeke



RIJEKA Nediljko Labrović više nije jedinica i kapetan Bijelih, s EURO-a će se nakratko vratiti u Rijeku kao vratar iz – Bundeslige. Njegova nova destinacija je Augsburg, grad na jugozapadu Bavarske, udaljen pedesetak kilometara od Münchena. Tamo će ga dočekati 22-godišnji Dion Drena Beljo i 27-godišnji veznjak Kristijan Jakić, koji bi mu trebali olakšati prilagodbu u 11. sastavu Budeslige sljedeće sezone.


Augsburg i Labrović potpisali su ugovor do ljeta 2029. godine. Neslužbene brojke govore o transferu vrijednom tri milijuna eura. Prošle sezone u 41 utakmici za Bijele 24-godišnji Labrović, visok 196 centimetara, čak 20 puta sačuvao je svoju mrežu netaknutom, a iza njega je i prva utakmica na vratima reprezentacije.


– Ovo je za mene velika prilika u karijeri, veliki novi korak. Igrati u ovakvom klubu, u Bundesligi, znači da se moj san ostvario – rekao je Nediljko Labrović za klupski portal. – Beljo i Jakić? Oni su jako dobri igrači, koji u budućnosti mogu napraviti velike stvari. Klub je ambiciozan i atraktivan bundesligaš. Uvijek mi je bio veliki cilj igrati u jednoj od najboljih europskih liga. U razgovorima s odgovornima vrlo brzo mi je postalo jasno da ovu priliku u Augsburgu stvarno želim iskoristiti. Savršeno je što je transfer zaključen prije početka EURO-a. To znači da se mogu koncentrirati prvo na reprezentaciju, a zatim u potpunosti na Augsburg – rekao je Nediljko Labrović.




Za njegov dolazak zaslužan je Marinko Jurendić, Švicarac bosansko-hrvatskih korijena, sportski direktor Augsburga.


Labrović je u Rijeku stigao u lipnju 2021. godine. Oko njega uvijek je bila pozitivna energija, ali i puno velikih obrana. »Nediljko, hvala na svemu i sretno«, poručili su s Rujevice.


– Drage navijačice i navijači Rijeke, draga Rijeko, hvala vam za prelijepe tri godine. Izgradili ste me ponajprije kao osobu, a onda i kao golmana. Hvala Armadi i svim navijačima i navijačicama na podršci u lijepim i onim malo manje lijepim trenucima. Budite uvjereni da ćete u meni imati vjernog navijača. Sretno dalje – uzvratio je Labrović.