Prijelazni rok

VIDEO Rijeka potvrdila prvi transfer ovoga ljeta, Nediljko Labrović ostaje u Njemačkoj i nakon EURO-a

Portal Novi list

Nediljko Labrović/Foto PIXSELL

Nediljko Labrović/Foto PIXSELL

Vratar Bijelih seli u redove 11. momčadi Bundeslige



RIJEKA  Rijeka je potvrdila prvi transfer ovoga ljeta. Vratar Nediljko Labrović nakon EURO-a u Njemačkoj ostaje u – Njemačkoj!


Prenosimo klupsku vijest u cijelosti:


“Nediljko Labrović više nije igrač HNK Rijeka. Labrović će karijeru nastaviti u redovima njemačkog prvoligašem Augsburga koji je lani zauzeo 11. mjesto u Bundesligi.




Labrović je u Rijeku stigao u lipnju 2021. godine. Stigao je tiho, ali vrlo brzo se prometnuo u igrača kojeg navijači obožavaju. Igrač koji sluša heavy metal, uživa u pub kvizovima i koji je cijeli vrijeme širio pozitivnu energiju i u onim najtežim trenucima.


Pozitivna energija bila je njegov zaštitni znak, uvijek nasmijan, ali i profesionalan.  Nediljko je na golu Rijeke skupio 109 nastupa, a pritom je upisao i jednu asistenciju za sada već legendarni slalom Nike Galešića i pogodak za pobjedu na gostovanju u Koprivnici. Nediljko je zasluženo našao svoje mjesto u onom krugu igrača kojeg su voljeli svi, od navijača, ljudi u klubu, trenera…


I svoju posljednju sezonu u Rijeci odradio je na najvišoj razini. Nediljko Labrović je s 3150 minuta igrač s najviše minuta provedenih na travnjaku u cijelom HNL-u. Labrović ujedno ima i najviše čistih mreža (18), u 35 prvenstvenih nastupa upisao je 66 obrana od čega 38 na udarce unutar kaznenog prostora što ga je dovelo i do niza od 666 minuta bez primljenog pogotka.


Odličnim nastupima u dresu Rijeke zaslužio je poziv u reprezentaciju Hrvatske s kojom će nastupiti na Europskom prvenstvu u  Njemačkoj, zemlji koja će iduće sezone biti njegov dom.


Nediljko, hvala na svemu i sretno.”