Plava zastava

U ekokampu Glavotok otvoreno dječje igralište vrijedno 200.000 eura

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Spomenuto je ulaganje dio ponešto većeg investicijskog ciklusa kojim je u infrastrukturu i sadržaje kampa uloženo oko 600 tisuća eura



U ekokampu Glavotok na otoku Krku danas je bilo svečano. Nakon što je ondje već četrnaestu godinu zaredom podignuta Plava zastava, međunarodni simbol posvećenosti ekologiji, odnosno očuvanju morskog okoliša i prirode kojima je oduvijek posvećen cjelokupan spomenuti krčki ekokamp, na ulazu u tu odmorišnu oazu istom je prigodom predstavljeno i novoizgrađeno velebno dječje igralište.


Odmah nakon što je na jarbolu plaže zavijorio spomenuti stijeg, čast podizanja koja je pripala jednom dugogodišnjem posjetitelju tog kampa, u nazočnosti mališana iz okolnih naselja krčkog Šotoventa i folkoraša iz Poljica u uporabu je i službeno stavljen igrališni kompleks u uređenje i opremanje kojeg je, doznali smo od Damira Balenovića, direktora ekokampa Glavotok, uloženo dvjestotinjak tisuća eura.


Za svu djecu


– Spomenuto je ulaganje dio ponešto većeg investicijskog ciklusa kojim je u infrastrukturu i sadržaje kampa, među ostalim i proširenje zone za kampere, u proteklim mjesecima uloženo oko 600 tisuća eura, istaknuo je čelnik tog turističkog kompleksa najavljujući nam pri tom i niz novih, čak dva milijuna eura vrijednih ulaganja koja će na red doći po završetku ove, svi se ondje nadaju uspješne turističke sezone.




Balenović je posebno naglasio da danas javnosti predstavljeno novo dječje igralište nije, niti će u biti namijenjeno samo gostima kampa.



– Kao i svi drugi naši igrališni, ugostiteljski i plažni sadržaji, i ovo će igralište biti otvoreno i na slobodno korištenje ponuđeno baš svoj krčkoj djeci, njihovim prijateljima i posjetiteljima, odnosno svima koji se zateknu na ovom dijelu našeg otoka, zaključio je Balenović.


A da novo igralište nije tek »još jedno u nizu«, osim po onome u što smo se osvjedočili njegovim razgledom, uvjerili su nas i predstavnici domaće tvrtke Redox čijim je stručnjacima bilo povjereno osmišljavanje, projektiranje, ali i izrađivanje, odnosno instaliranje uvelike neobičnih igrala kojima je taj sjenoviti, priobalni dio kampa Glavotok sad opremljen.


Hobotnica


– Igrališni park inspiriran je podmorskim ljepotama, a njegov ključni element je velika hobotnica koja mališane mami da istraže njezine razigrane krakove, rekao je Tomislav Lovrić, direktor razvoja u spomenutoj tvrtki. Djeca se mogu uspinjati do njezine glave ili se skrivati u tubularnom inox toboganu, nastavio je Lovrić ocijenivši da je cjelokupni igrališni park skladno uklopljen u okružje ekokampa.



Arhitektonsko rješenje igrališta nazvanog »Hobotnica na kopnu« savršena je harmonija moderne estetike, funkcionalnosti i okolišne usmjerenosti našeg kampa.


Proizvodnja ovog morskog giganta, promjera čak 8 metara i visine 4 metra, trajala je puna 4 mjeseca. Sve komponente igrališta izrađene su od prirodnih materijala, uglavnom od drva bagrema, što osigurava njegovu trajnost, sigurnost kao i ekološku prihvatljivost, zaključio je direktor kampa Glavotok.


Investicijski ciklus


Balenović je rekao i da će po završetku ove sezone novi investicijski ciklus budućim posjetiteljima tog krčkog kampa donijeti niz novih sadržaja. U smislu planirane infrastrukture, gradit će se novi pročistač otpadnih voda kao i četiristotinjak metara duga prometnica.