Ljetni programi

Najavljene Matuljske ljetne večeri: Tramontanu u sparnim ljetnim večerima imamo samo mi

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Milan Đekić

Foto Milan Đekić

Osim u Amfiteatru gdje će se održati najveći broj kulturno-umjetničkih sadržaja, dio programa će se održati i "na šterne" u Lipi, Škrapnoj i u Rukavcu, te na šetalištu ispred škole



Ljetne programe imaju svi, ali tramontanu u sparnim ljetnim večerima samo mi – poručili su danas u Matuljima Marijana Kalčić, direktorica TZ Općine Matulji i Vedran Kinkela, matuljski načelnik i najavili što su sve pripremili u okvirima Matuljskih ljetnih večeri – Tramontana će vas ofriškat, manifestacije koja će se otvoriti ove subote, 8. lipnja i potrajati do 24. kolovoza.


Ulaz na sva zbivanja je slobodan, a osim u Amfiteatru gdje će se održati najveći broj kulturno-umjetničkih sadržaja, dio programa će se održati i “na šterne” u Lipi, Škrapnoj i u Rukavcu, te na šetalištu ispred škole.


Nezaobilazno mjesto


Manifestacija “Matuljske ljetne večeri – Tramontana će vas ofriškat” održava se u Matuljima od 1995. godine. Do izgradnje Amfiteatra, 2016. godine, predstave, kino projekcije, koncerti i druga zabavna, kulturna i sportska događanja održavali su se na trgu ispred općine, na gornjem igralištu i ispred Hangara.





– Amfiteatar je danas nezaobilazno mjesto za kulturna zbivanja u kojem i publika i izvođači uživaju, a tramontana, vjetar po kojem smo posebni, svakoj izvedbi u Amfitetaru daje poseban dašak. Dašak toliko potrebne ljetne svježine, ali i dašak ugode koja garantira “guštanje” u priredbama u samom centru Matulja – rekla je Marijana Kalčić.


Najavila je otvorenje manifestacije ove subote, 8. lipnja u Lipi, “na šterne” s početkom u 20 sati gdje će biti svečanost u povodu 120 godina rođenja Drage Gervaisa.


Nastupit će MPZ Štorija, dramska sekcija Lisinski vetar i profesorica Vjekoslava Jurdana. Programi “na šterne” posvećeni Gervaisu će biti još i 15. lipnja na Škrapnoj i 29. lipnja na Kaliće u Rukavcu.


U dječjem tonu


– Lipanj nastavljamo u dječjem tonu, pa će se moći čuti učenike glazbenog odjela pri OŠ. “M. Brozović” Kastav koji pohađaju škole na području općine Matulji, kao i vidjeti što su učenici škole Matulji pripremili za svoju završnu priredbu, 14. lipnja u 19 sati na šetalištu ispred škole.


Slijedi koncert KUD-a Učka iz Matulja “Zakantajmo, zatancajmo, kako su nas vadili” 23. lipnja i koncert “30 let duše” Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš, 30. lipnja. Oba će koncerta biti u Amfiteatru, a u slučaju kiše u Školskoj sportskoj dvorani u Matuljima – pripremili su goste za sadržajan lipanj u Matuljima Kalčić i Kinkela.


Isprepleteni zbivanjima


Srpanj i kolovoz će biti isprepleteni zbivanjima i nudit će se za svakoga ponešto, pa će uz ostalo gostovati nagrađena predstava “Kronika seoske ljubavi” Teatra Rugantino, a svakog tjedna, sve do 24. kolovoza u matuljskom Amfiteatru biti će zabavno uz koncert Udruge Domoljub 1909. iz Rukavca, koncert Maura Staraja i La Bande i njegovih gostiju, predstavu “Sex i glad” Tarika Filipovića, koncert klape Skalin, Večer Udruge umirovljenika, koncert grupe Detour, Goran Vinčić – Vinča Show, te “Party lokalnih okusa” 02.08., kada će se uz Night Express moći konzumirati same delikatese iz matuljske općine.


– Vrhunac događanja bit će koncert zbora Perpetuum Jazzile i to 11. kolovoza – najavila je Marijana Kalčić i pozvala publiku još i na Jerry Ricks Blues Festival na Štacijonu i koncert “Mački pod Učkun” na šetalištu, dok će se na krovu dvorane prikazivati filmovi u sklopu History film festivala.