Modularni objekti

U Padova Premium Camping Resortu na Rabu postavljene energetski učinkovite mobilne kućice

Mladen Trinajstić

Foto Valamar

Foto Valamar



U četirima zvjezdicama kategoriziranom “Padova Premium Camping Resortu” na otoku Rabu postavljene su i javnosti predstavljene 33 nove, energetski učinkovite mobilne kućice – Camping homeovi i chaleti Hilltop Green.


Ovi modularni objekti, doznajemo od predstavnika tvtke Valamar u okrilju koje djeluje i spomenuti visokokvalitetni kamping kompleks, dizajnirani su i izrađeni u skladu s najvišim standardima zelene gradnje.


Naime, u njihovoj je izradi korišteno drvo, kao najodrživiji građevinski materijal. Sva rasvjeta, kućanski aparati i elektronički uređaji pri tom se odlikuju visokim razredom energetske učinkovitosti, a izlazni otvori za vodu opremljeni su sustavima za smanjenje njene potrošnje.





– Kamping ljetovalište Padova nositelj je brojnih nagrada i priznanja za kvalitetu smještaja i usluge, te smo ovim inovativnim mobilnim kućicama otišli i korak dalje u vidu ponude održivog smještaja, rekla je tim povodom Tea Pestotnik Prebeg, direktorica Sektora kvalitete i održivosti u Valamaru.


Sva električna energija dolazi iz obnovljivih izvora, a kako bi se povećala toplinska izolacija, mobilne kućice krase i njihovi travnati, zeleni krovovi.


Za dekoracije interijera korišteni su reciklirani te lokalno dobavljeni materijali, zaključila je Pestotnik Prebeg, ne krijući uvjerenje da će i posjetitelji tog rapskog kamping resorta prepoznati energetski učinkovite i održive kućice kao savršeni odabir za svoj boravak na tom otoku Kvarnera.


Foto Valamar


Održive mobilne kućice u Padova Premium Camping Resortu na otoku Rabu nisu jedini primjer smještaja izgrađenog u skladu s načelima održive gradnje u Valamaru.


Početkom ove godine, doznali smo također, Hrvatski savjet za zelenu gradnju – nacionalni partner DGNB sustava za Hrvatsku koji je vodeći međunarodni sustav certificiranja zelene izgradnje, dodijelio je Valamar Amicor Green Resortu na otoku Hvaru zlatni predcertifikat za održivu gradnju samostojećih vila.


Tim priznanjem Valamar je ujedno postao i prvom turističkom kompanijom na putu za zlatni certifikat održivosti. Usmjerenost u održivi turizam i društveno odgovorno poslovanje, s fokusom na obnovljive zelene izvore energije, upravljanje otpadom, lokalno proizvedenu hranu i održivost u lancu opskrbe preduvjet je za odmorišni turizam koji je dobar za destinacije, djelatnike, goste i lokalne zajednice, zaključili su predstavnici Valamara čiji su brojni smještajni objekti, osim na Rabu, prisutni i na susjednom u otoku Krku.