Foto: iStock
Gotovo za svega dvadesetak minuta
povezane vijesti
Ovaj recept oduševiti će vas koliko je jednostavan, svjež i ukusan!
Ako volite losos, zamislite ga uz slastan avokado i zamamne svježe rajčice. Ovo jelo voljeti ćete također jer je prepuno omega-3 masnih kiselina, te jer je gotovo za svega 20 minuta.
Recept donosi Skinny Taste, a u cijelosti ga potražite u nastavku.
Sastojci
- 4 fileta divljeg lososa
- četvrtina žličice soli
- crni papar
- ulje za pečenje
Za bruskete od avokada:
- 25 g nasjeckanog crvenog luka
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica balzamičnog octa
- sol i svježi crni papar po ukusu
- 2 srednje zrele rajčice
- 2 mala češnja češnjaka, nasjeckana
- 2 žlice svježeg lišća bosiljka, nasjeckanog
- 115 g avokada narezanog na kockice (odnosno 1 manji avokado)
Priprema
Pomiješajte luk, maslinovo ulje, balsamico, sol i papar i ostavite da stoji po strani pet minuta.
Nasjeckajte rajčice i stavite ih u veliku zdjelu. Pomiješajte ih s češnjakom, bosiljkom, kombinacijom luka i balsamica te vrškom žličice soli i malo papra. Ostavite da odstoji najmanje deset minuta.
Zagrijte roštilj na srednje jaku vatru, a rešetke izdašno nauljite da se riba ne zalijepi.
Začinite losos solju i svježe mljevenim crnim paprom po ukusu. Stavite na roštilj s kožom prema dolje. Zatvorite poklopac (ili zaklopite) i pecite bez okretanja 8 do 10 minuta (ovisno o debljini), ili dok se losos ne skuha. Koža će se pougljeniti, ali će spriječiti isušivanje ribe.
Izvadite i prekrijte folijom i pustite da odmori 2 do 3 minute dok u rajčice dodajete avokado.
Poslužite preliveno s obilatom dozom preljeva od avokada.