FOTO: iStock
Starinski recept se vraća na scenu
povezane vijesti
Ako volite peći kolače, svakako isprobajte ovaj recept.
Većina sastojaka za ovaj ukusni i super sočni kuglof vjerojatno se ionako nalazi u svačijoj kuhinji, a priprema ga je također dječja igra.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci:
- 180 g maslaca plus još malo za kalup
- 200 g šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 3 jaja
- 185 g jogurta
- 350 g pirea od jabuka
- 340 g brašna
- 50 g mljevenih badema
- 1 pakiranje praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Kalup za kuglof namastite s malo maslaca. Glavni dio maslaca stavite u zdjelu i tucite ga zajedno sa šećerom i ekstraktom vanilije dok sve ne postane pjenasto. Zatim dodajte jaja i sve dobro umutite. Nakon toga umiješajte jogurt i pire od jabuka, a u drugoj zdjeli pomiješajte brašno, mljevene bademe, prašak za pecivo i prstohvat soli pa dodajte suhe sastojke u zdjelu s tekućim sastojcima.
Sve dobro izmiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Na kraju tijesto izlijte u kalup i pecite u pećnici oko sat vremena. Po želji kolač prije posluživanja možete posuti šećerom u prahu.
Što ako vaš kuglof postane presuh?
Dva sastojka osiguravaju da naš recept ne postane presuh: sočan pire od jabuka i kremasti jogurt. Ako vam se i dalje čini presuho, izbušite tijesto čačkalicom ili štapićem i ravnomjerno ulijte malo soka od jabuke. Tekućina će se upiti i učiniti suhi kolač vlažnim.