Talijanski specijalitet

Imamo jednostavan recept za zeleni umak koji daje originalan okus jelima

Šarlota Brnčić

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Često se poslužuje uz kuhano meso te tijekom aperitiva kao finger food

Izvrstan je za posluživanje i jednostavno namazan na bruschette, a podrijetlom je iz pijemontske tradicije.


Sastojci:


  • 100 g peršina
  • 2 slana inćuna
  • 1 tvrdo kuhano jaje
  • 70 ml octa
  • 2 režnja češnjaka
  • 25 g starog kruha

Priprema: Inćune odsolite pod mlazom vode, a zatim kruh narežite na male komadiće i ostavite da omekša u octu.


Peršin sitno nasjeckati i staviti u mikser zajedno sa inćunima, češnjakom, jajetom i sada već omekšalim starim kruhom.


Kruh prethodno treba ocijediti kako bi se uklonio višak octa.