Užitak bez puno muke

Savršeno osvježavajuća torta od malina i jogurta

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Zamamna voćna aroma za idealan desert

Predivno osvježavajući, nevjerojatno voćni i živopisan, ovaj recept za jednostavnu tortu od malina idealan je za nadolazeće sunčane dane.


No, nije samo okus ove ljetne poslastice potpuno očaravajući. Ni priprema ne može biti jednostavnija: za uživanje u ovom desertu nisu vam potrebni brašno ni jaja, a ne morate imati ni pećnicu na raspolaganju.


Pametno složena i ohlađena u hladnjaku, ova torta od malina štedi znoj, struju i živce. I samo nekoliko sati nakon pripreme, vaše nepce može se veseliti vještoj igri okusa.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Martha Collison (@marthacollison)



Sastojci:


Za podlogu:


200 g keksa s maslacem
125 g maslaca


Za kremu:


  • 600 grama jogurta
  • 100 grama krem sira
  • 300 ml vrhnja
  • 6 žlica šećera
  • 500 grama svježih malina, pasiranih
  • 125 grama svježih malina, cijelih
  • Korica i sok limuna
  • 10 listića želatine


Priprema:


Za pripremu stavite papir za pečenje na lim za tortu i na njega stavite zatvoreni rub kalupa. Kekse stavite u vrećicu za zamrzavanje, zatvorite i zdrobite valjkom za tijesto. U loncu otopite maslac i dodajte razmrvljene kekse. Dobro izmiješajte i izlijte smjesu u kalup. Sve utisnite žlicom da dobijete ujednačenu podlogu i stavite u hladnjak na najmanje sat vremena. Istucite vrhnje dok ne postane čvrsto. Pasirajte maline. Jogurt, krem sir, šećer, koricu limuna i pasirane borovnice izmiksajte dok sve ne postane glatko i pažljivo umiješajte u kremu. Želatinu namočite, ocijedite i otopite u toplom soku od limuna. Sada brzo umiješajte smjesu želatine u kremu od jogurta da se ne stvore grudice. Smjesu izlijte na ohlađenu podlogu od keksa i ostavite u hladnjaku najmanje šest sati, a najbolje preko noći. Ukrasite svježim malinama i poslužite ohlađeno iz hladnjaka.