Foto: iStock
Napravit ćete ju vrlo brzo, ali zato će se o njoj još dugo pričati
povezane vijesti
Ako vam treba kolač koji će zajamčeno oduševiti obitelj i prijatelje, a da je pritom jednostavan za napraviti, onda ste na pravom mjesto.
BBC je lansirao recept za super slatku čokoladnu tortu s neodoljivom glazurom koju ćete napraviti vrlo brzo, ali zato će osjećaj na nepcima trajati još dugo!
Sastojci
Za biskvit
150 ml suncokretovog ulja, plus dodatak za nauljiti lima za pečenje
175 g brašna
2 žlice kakaa u prahu
1 žličica sode bikarbone
150 g šećera
2 žlice zlatnog sirupa (ili meda)
2 velika jaja, lagano tučena
150 ml poluobranog mlijeka
Za glazuru
100 g maslaca
225 g šećera u prahu
40 g kakaa u prahu
2½ žlice mlijeka (po potrebi malo više)
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 C. Nauljite i obložite podlogu za dva kalupa od 18 cm. U zdjeli prosijte brašno, kakao prah i sodu bikarbonu. Dodajte šećer i dobro promiješajte.
U sredini napravite udubinu i dodajte zlatni sirup, jaja, ulje i mlijeko. Dobro izmiksajte mikserom dok smjesa ne postane glatka.
Ulijte smjesu u dva kalupa i pecite 25-30 minuta dok ne narastu i postanu čvrsti na dodir. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi 10 minuta prije nego što je okrenete na rešetku za hlađenje.
Da biste napravili glazuru, tucite maslac u zdjeli dok ne omekša. Postupno prosijte i umiješajte šećer u prahu i kakao prah, a zatim dodajte dovoljno mlijeka da glazura postane rahla i maziva.
Zalijepite dva kolača zajedno s glazurom od maslaca i pokrijte strane te vrh torte s još glazure.
Po želji, možete ju ukrasiti omiljenim sezonskim voćem ili s malo šlaga.
Rekli smo da je jednostavno, zar ne?