Foto: Pexels
I mrvicom čokolade!
povezane vijesti
Čokolada i kava daju ovom klasičnom banana kruhu neodoljivu notu kofeina, a recept je odličan prijedlog kada trebate iskoristiti one prezrele banane s kojima ne znate što ćete.
Sastojci
- 3 vrlo zrele banane , oguljene i grubo nasjeckane
- 110 g šećera
- 2 jaja
- 1 žlica instant kave, otopljena u maloj količini kipuće vode ili 1 espresso kava
- prstohvat muškatnog oraščića (ili cimeta ili 1 žlica sitno nasjeckane stabljike đumbira)
- prstohvat soli
- 85 g maslaca, otopljenog, plus dodatak za podmazivanje
- 225 g glatkog brašna i 1 žlica praška za pecivo
- 100 g čokolade izlomljene na male komadiće
Priprema
Zagrijte pećnicu na 190C i namastite kalup za kruh od 1 litre (ili okrugli ili četvrtasti kalup slične veličine).
Zgnječite banane u zdjeli sa šećerom, jajima, kavom, muškatnim oraščićem i soli dok se sve dobro ne sjedini.
Umiješajte maslac, brašno i čokoladu.
Izlijte u kalup i pecite 50 minuta.
Izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi u limu.
Preokrenite na rešetku da se potpuno ohladi, a zatim poslužite narezane na kriške, piše BBC Food.