Nikolina Golomboš

Sisačka karatistica donijela je u Rijeku europsko zlato: “Što sam htjela, to sam i dobila”

Ivana Vaupotić

Nikolina Golomboš/Foto HKS

Nikolina Golomboš/Foto HKS

Prije dvije godine u Pragu osvojila sam europsko srebro, prošle godine ispala sam odmah u prvom kolu, pa sam ove godine imala još veću želju za zlatom - kaže 19-godišnja borkinja TAD Rijeke



RIJEKA Nikolina Golomboš još nije niti uspjela proslaviti titulu mlađeseniorske europske prvakinje u karateu u kategoriji preko 68 kilograma osvojenu prošle nedjelje u Tbilisiju, a već se morala uhvatiti knjige. Po dolasku u Rijeku, čekale su je obaveze na Fakultetu zdravstvenih studija i polaganje kolokvija iz Osnova motoričkih transformacija na studiju Fizioterapije. Ako je suditi po njezinom nastupu u gruzijskoj prijestolnici, nema razloga za brigu, kolokvij će položiti s čistom peticom.


– Ma, to je moja svakodnevica već dugi niz godina. S obzirom na to da sam već jako dugo godina u karateu, moja rutina je usklađivanje školskih, sada fakultetskih obaveza, s treninzima i natjecanjima, tako da sam na to navikla i tu nema nikakvih problema – započela je Nikolina Golomboš, novopečena članica riječkog TAD-a, koja je na svojem prvom velikom natjecanju za novi klub u Rijeku donijela europsko zlato.


Polufinale


– Ne bih rekla da sam imala nekakva očekivanja, bila je to više želja da stanem na prvu stepenicu postolja. Prije dvije godine u Pragu osvojila sam europsko srebro, prošle godine ispala sam odmah u prvom kolu, pa sam ove godine imala još veću želju za zlatom. Što sam htjela, to sam i dobila – nastavila je 19-godišnja Siščanka, koja je dominirala tijekom cijeloga prvenstva, što je i potvrdila u finalu protiv Turkinje Zeyne Gaballa (9:4).




– Najzahtjevniji bio mi je polufinale, ipak je to zadnji korak prije finala. Kad ste u finalu ne možete izgubiti medalju, dok u polufinalu možete ostati bez svega. Tako da mi je to bila najzahtjevnija borba, ali i najteža protivnica. Konkurencija nije bila loša, sve se znamo još iz juniorskih dana, nekad bih pobijedila ja, nekad druge cure, a sada sam ja bila ta koja je slavila – dodala je Nikolina Golomboš, koja još uvijek zbraja dojmove iz Tbilisija na kojem je hrvatska reprezentacija osvojila četiri odličja.


Zadar


– Atmosfera u reprezentaciji bila je jako dobra, svi smo se međusobno bodrili, stvarno se osjetila energija s tribina i vjetar u leđa koji je išao prema tatamijima. Da nije bilo toga, sigurna sam da bi bilo teže osvojiti ovu medalju. Ukupno gledajući, ostvarili smo veliki rezultat, iako su očekivanja uvijek malo veća od onoga što na kraju napravimo jer uvijek postoji prostora za neki bolji rezultat – kaže karatistica TAD-a, koju idući vikend očekuje nastup na Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori, jednom od kvalifikacijskih turnira za Europsko seniorsko prvenstvo, domaćin kojega će od 8. do 12. svibnja biti Zadar.


– Europsko seniorsko prvenstvo sada je moj glavni cilj, još uvijek nisam osigurala nastup u Zadru, ali imamo još četiri turnira, pa mislim da to neće biti problem – zaključila je Nikolina Golomboš.


TAD logičan izbor

Nikolina Golomboš je od 1. studenoga prošle godine članica TAD-a. Karateom se počela baviti u siščanskom Tigru, čije je boje branila 14 godina, a razlog njezinog dolaska u Rijeku je studij fizioterapije na Fakultetu zdravstvenih studija.


– U Rijeci mi je stvarno odlično. Nisam uopće razmišljala u koji klub bih došla, znala sam da će to biti TAD jer već dugo godina poznajem dečke koji treniraju u klubu, družimo se niz godina i sviđa mi se stil karatea koji rade i način na koji treniraju. To je ono što me privuklo, ali vjerujem da me mogu izgraditi kao uspješnu sportašicu i osobu – kaže Nikolina, koja trenira s Boranom Berakom.