Kosi

U subotu u konobi “Kume” susret primorske i slavonske kuhinje

Jakov Kršovnik

Ilustracija / Foto Davor Kovačević

Ilustracija / Foto Davor Kovačević

Pripremat će se i lovački kotlić - gulaš od divljači



Tradicionalni slavonski specijaliteti, čobanac, domaće kobasice, kulen, ali i primorska jela, maneštra s bobići, palenta, grobnički sir, bit će predstavljeni na Susretu primorske i slavonske kuhinje u konobi “Kume” u Kosima u subotu 3. veljače od 18 sati.


– Posjetitelji će uživati u spoju slavonske kulinarske baštine i jednostavnih primorskih jela, a pripremat će se i lovački kotlić – gulaš od divljači.


Manifestacija preporučuje suradnju naših restorana i lokalnih turističkih aktera, kao i veći naglasak na promociji specifičnih slavonskih proizvoda i tradicionalnih jela, kažu iz Udruženja obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje, koje organizira manifestaciju.




Također, profesor Damjan Miletić, održat će edukativnu radionicu “Kultura stola”; kako pravilno postaviti stol, odgovarajući pribor i čaše, kako posluživati, ali i kako se pravilno ponašati za stolom.


Za dobru zabavu bit će zadužen duo Denis&Robi.