Vrijedi isprobati

Zašto u kalupe za muffine morate stavljati zrna riže?

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Mala šaka riže stavljena prije pečenja jamči suhu i nemasnu papirnatu košaricu

Muffini su jednostavan i svestran desert.


To je u suštini tijesto sastavljeno od svega nekoliko sastojaka, vrlo jednostavno za napraviti čak i na veganski način, u koje se mogu dodati komadići svježeg voća, čokolade, suhog voća, pa čak i komadići povrća ili maslina za slanu verziju.


Uz jednostavnost pripreme i mogućnost prilagođavanja recepta prema vlastitom ukusu, još jedan zavodljiv aspekt muffina je brzina pripremanja.


Zahvaljujući maloj veličini, gotovi su za nekoliko minuta u pećnici.


Postoji samo jedna neugodnost vezana uz pripremu muffina.


Budući da je tijesto vrlo vlažno i masno (zbog prisustva mlijeka, ulja i ponekad vrhnja), papirnate košarice za muffine često budu masne na kraju pečenja i ostavljaju prljave ruke.


No, postoji rješenje kako izbjeći ovu malu neugodnost, a ono je već dostupno u vašoj smočnici: riječ je o riži.


Bez obzira koristite li silikonski ili aluminijski kalup za muffine, ne zaboravite staviti malu šaku riže na dno svake udubine, a dobro je poravnati kako biste stvorili ravnomjeran sloj.


Na rižu stavite jednokratnu papirnatu košaricu koju ćete napuniti tijestom na klasičan način.


Tijekom pečenja, riža će upiti višak vlage i masnoće, ostavljajući košarice savršeno čiste i suhe.