Gotovi u tren oka

Keksići s pistacijom ispunit će vaš dom neodoljivim mirisima

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Mali odmak od klasike



Božićno vrijeme je vrijeme slastica. Vanili kiflice, razni keksići, zvjezdice od cimeta…


Ima toliko ukusnih varijanti da pećnica kod kuće radi punom parom. Međutim, ako ove godine svom standardnom repertoaru želite dodati novog favorita, naš je savjet da isprobate ove božićne keksiće od pistacija.


Brzo i jednostavno se pripremaju i zagarantirano će oduševiti vaše nepce.




 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Mum4EasyCook (@mum4easycook)



Sastojci za cca. 40 komada:


  • 300 g brašna
  • 200 g nesoljenih pistacija, oguljenih i nasjeckanih
  • 250 g maslaca, sobne temperature
  • 1 prstohvat soli
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica muškatnog oraščića


Priprema: 


U zdjeli za miješanje ručnim mikserom izmiješajte maslac i šećer u prahu. Zatim dodajte cimet, muškatni oraščić i sol te promiješajte. Prosijte brašno preko smjese maslaca i umiješajte u mekano prhko tijesto. Zatim umiješajte 125 g nasjeckanih pistacija.


Rukama na pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte tijesto u valjak debljine oko 5 cm. Zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 2 sata. Pred kraj vremena hlađenja zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i obložite lim papirom za pečenje. Rolu tijesta razmotajte i oštrim nožem izrežite na oko 40 kriški. Raširite ih tako da se ne dodiruju pa po želji pospite preostalim pistacijama. Kekse stavite u pećnicu i pecite 10-12 minuta. Ako keksićima želite dati još više slatkoće, možete dodati, na primjer, šećernu glazuru ili šećerni posip.