KICKBOXING

Ela Znaor, Eman Pozderović i Adrian Barić okitili su se medaljama na SP-u: “Svjetske bronce motiv za daljnji rad”

Katarina Blažević

Ela Znaor, trener Branko Fibinger, Adrian Barić i Sara Pešut

Ela Znaor, trener Branko Fibinger, Adrian Barić i Sara Pešut

Dogodine na Europskom prvenstvu i za dvije godine na Svjetskom prvenstvu ciljamo samo najviše - optimističan je Eman Pozderović  



RIJEKA  Na nedavno održanom WAKO Svjetskom prvenstvu u kickboxingu hrvatske su borkinje i borci ostvarili najbolji rezultat u povijesti okitivši se sa čak 10 zlatnih medalja (osam u ringovnim disciplinama) u konkurenciji gotovo 1.400 sportaša iz 70 država. Konkurencija je bila izrazito jaka, a svoje ime je među osvajačima medalja upisalo i troje članova riječkih klubova. Eman Pozderović (Mega Centar) i Ela Znaor te Adrian Barić (oboje Sušak) vratili su se iz Portugala s brončanim medaljama, pod vodstvom Riječanina Igora Ivoševića, izbornika ringovnih disciplina.


Ela je do odličja stigla u disciplini point fighting do 65 kilograma, a nakon što je ove godine osvojila dva svjetska te tri europska kupa.


– Ciljala sam na neku bolju medalju, možda i zbog toga što sam u kontinuitetu već osvajala medalje na natjecanjima pa sam išla naviše, ali i broncom stvarno moram biti zadovoljna. Čak sam se prvo dvoumila hoću li ići u Portugal jer sam imala jednu sportsku ozljedu, ali onda sam rekla »idem pa kud puklo da puklo«. Tako da brončanim sjajem isto moram biti zadovoljna i ponosna za dalje. To mi je i motivacija za sljedeću godinu. Definitivno se želim potruditi i trenirati više i jače i vratiti se sljedeće godine s nekom sjajnijom medaljom s Europskog prvenstva – govori Ela Znaor, uspješna borkinja iz Malinske na Krku.


Velika konkurencija




Njoj se u Portugalu od klupskih kolega pridružio Adrian Barić, koji se broncom okitio u disciplini light contact do 69 kilograma, dok je Eman Pozderović iz Mega Centra do istog uspjeha došao u disciplini light contact do 89 kilograma.


Eman Pozderović/A. KRIŽANEC


– Jako sam zadovoljan trećim mjestom na svijetu jer je konkurencija bila velika i protivnici su bili jako kvalitetni. Ipak je to Svjetsko prvenstvo – kazao je Adrian Barić.


Eman je odmah naglasio kako u budućnosti ima još veće ciljeve od bronce, ali treba istaknuti kako je do ovog odličja stigao pobijedivši aktualnog europskog prvaka, Slovenca Luku Krela, kao i austrijskog prvaka Anesa Trlea.


Najteži meč


– Dogodine na Europskom prvenstvu i za dvije godine na Svjetskom prvenstvu ciljamo samo naviše! Ovo mi je bila prva svjetska smotra, a dosad sam osvojio Europski kup. Da, pobijedio sam aktualnog europskog prvaka i tada sam rekao i treneru da sam ispustio dio duše na tom borilištu. To mi je sigurno bio najteži meč, ali i najdraža pobjeda u karijeri. Bilo je dramatično i na kraju sam svojim presingom uspio izmoriti protivnika. U polufinalu sam vodio prvu rundu, drugu smo bili izjednačeni i onda je Talijan u trećoj uzeo vodstvo – kaže Eman Pozderović, koji je u Portugalu imao veliku podršku trenera Igora Ivoševića koji je ujedno bio i izbornik.


– Ovo je dosad najveći uspjeh Hrvatske, posebice u ringovnim disciplinama, a moram naglasiti da je ova svjetska smotra bila izrazito jaka, s puno zemalja i puno boraca. Kvaliteta je bila na visokoj razini i više nema samo jedne zemlje koja dominira. Nastup naše vrste je bio reprezentativan u svakom smislu – zaključio je Igor Ivošević.