Remi s Triestinom

Zanimljiv test na Rujevici pokazao sve boljeg Čabraju, a vratio se i Petrovič: ‘Bit ću opet pravi’

Denis Frančišković

OPET U KONKURENCIJI - Dejan Petrovič u bijegu Tršćanima/Foto M. LEVAK

OPET U KONKURENCIJI - Dejan Petrovič u bijegu Tršćanima/Foto M. LEVAK

Dejan Petrovič, povratnik nakon ozljede, odigrao je pola sata na zadnjem veznom zajedno sa Silvijom Ilinkovićem, dok je Marijan Čabraja skrojio remi golom iz prekida te pogodio prečku



RIJEKA Očekivalo se da će na prazničnu subotu Rujevicu pohoditi Verona, no na kraju se na drugoj strani riječke momčadi našla Triestina, trenutno trećeplasirani sastav Serie C, s kojim su Bijeli odigrali bez pobjednika (1:1) utakmicu u kojoj su gosti bili bolji u prvom, a domaćini u drugom poluvremenu.


Riječani su tako nakon gostovanja Udinesea nastavili praksu ugošćavanja talijanskih momčadi u pripremnim ogledima, što je svakako bio zanimljiv test za obje momčadi. Oba sastava u vrhu su svojih liga, Rijeka između Hajduka i Dinama na drugom mjestu, Triestina treća u trećem razredu iza Mantove i Padove.


I treneri su imali dosta slobode s izmjenama što su Talijani više koristili kada su početkom nastavka ubacili odjednom osam igrača, a potom dio njih koji su igrali prvo poluvrijeme opet vraćali u igru. S druge strane Željko Sopić je miksao sa standarnim i igračima koji manje igraju, a u završnici su malo šanse dobili i juniori.


Promjena formacije




Početna postava Bijelih igrala je s dva zadnja vezna, s povratnikom Petrovičem nakon dugo vremana i mladim Ilinkovićem. Bočne pozicije povjerene su Veigi i Čabraji, stoperske Galešiću i Radeljiću, a ovog puta Janković je u startu igrao na lijevom krilu, uz Fruka u središnjici i Yansanea na lijevom krilu te Obregona u vrhu napada. Kasnije je ulaskom Grgića na desno krilo formacija promijenjena u 4-1-4-1 s Ilinkovićem u »ulozi Selahija« kojeg nije bilo u zapisniku, već na zasluženom odmoru.


U prvom poluvremenu bilo je puno »propuha« u riječkoj obrani, gosti su nekoliko puta lakoćom kontrirali Bijele. Yansane očito nije u formi, a u sve boljoj je pak Čabraja. Svojim izdanjima »puše za vrat« Godi na lijevom boku. Nakon što je asistirao za izjednačujući gol protiv Dinama, sada je efektno skrojio remi iz slobodnog udarca, jednom prije toga pogodio i prečku iz još veće udaljenosti.


– Ozlijeđen sam već tri i pol mjeseca, a prije nekoliko dana priključio sam se momčadi i sada malo zaigrao. Radilo se o dosta velikoj rupturi kvadricepsa, planirali smo četiri mjeseca oporavka i nadam se da će sada biti sve u redu – kaže 25-godišnji Dejan Petrovič, igrač koji je doveden kao pojačanje iz bečkog Rapida, sa zavidnim međunarodnim iskustvom. Prije toga zapaženo je igrao za Aluminij. No, ozljeda je učinila svoje, Petrovič je zaigrao tek protiv Rudeša na Rujevici u srpnju (4:0), prije toga u četiri pripremne utakmice.


Super rezultati


Petrovič je sada ciljano dobio pola sata protiv tvrde talijanske momčadi, zamijenio ga je Grgić kad se promijenio ujedno i raspored.


– Nije bio neki problem, dobro sam podnio napor. Nadam se da ću za drugi dio sezone biti opet pravi.


Momčad je poletna i izrazito napadački orijentirana. Kako ju je vidio Petrovič s tribina sve ovo vrijeme?


– Po meni rezultati su super. Tu smo u vrhu, borimo se i za prvo mjesto. Nadam se samo da ćemo nastaviti u istom ritmu, biti uz glavne konkurente Dinamo i Hajduk. Mlada smo momčadi i to je također sjajna stvar.


Petroviču konkurenciju čine Banda, Hodža i Ilinković. Selahi je zasad u prvom planu…


– Ima nas puno na mjestu zadnjih veznih i konkurencija je jaka. No, to izvuče iz svakoga najbolje. Evo, i mladi Ilinković igra sve bolje. Vidjelo se to dobro i na ovoj utakmici.


Petrovič je samo nastavak niza brojnih slovenskih igrača koji su prošli kroz Rijeku.


– Osim ozljede sve je jako dobro. I momčad i grad. Nemam nikakvih pritužbi – zaključuje Petrovič.