Histris je naime lansirao "nitrite free" asortiman i postao jedan od domaćih predvodnika zdravih trendova u proizvodnji mesnih delicija
povezane vijesti
Na sve češće poremećaje koji su zadesili kako industriju bezalkoholnih pića, od mineralnih voda do energetskih napitaka, tako i opću sigurnost koji izaziva pitanje “što mi to točno jedemo”, Histris iz Svetog Petra u šumi reagirao je tako da je svoje suhomesnate proizvode uveo u zonu ekološki prihvatljivih. Histris je naime lansirao “nitrite free” asortiman i postao jedan od domaćih predvodnika zdravih trendova u proizvodnji mesnih delicija. Asortiman obuhvaća tradicionalnu istarsku kobasicu, kobasicu od boškarina te kobasice s tartufima i s ružmarinom. Nastale od najkvalitetnijeg domaćeg mesa i oplemenjene prirodnim sastojcima lokalnog podneblja.
– Histris se s vremenom pozicionirao kao originalan domaći brend i čuvar zavičajnih okusa, a ujedno smo posvećeni praćenju trendova i neprestanom ulaganju u kvalitetu proizvoda. Rezultat je i naša zdravija linija proizvoda, označenih uočljivom zelenom markicom, koji u sastavu nemaju nitrite, a zadržavaju svojstven okus, miris, teksturu i dugotrajnost. Među prvima smo na domaćem tržištu mesne industrije koji su uspjeli pomiriti zahtjeve veće proizvodnje i ulaganje u zdravije proizvode koje sada možemo ponuditi našim potrošačima, naglasio je Ivica Milotić, vlasnik Histrisova pogona u Svetom Petru u Šumi.
Europska komisija u listopadu je usvojila nove smanjene granične vrijednosti za nitrite i nitrate kao prehrambene aditive u cilju zaštite zdravlja građana što je Histris u najkraćem mogućem roku uvažio i implementirao u svoju proizvodnju. Nitriti su inače kod proizvođača popularni jer su zaslužni za prepoznatljivu boju mesnih proizvoda, očuvanje dugotrajnosti, njihovim uklanjanjem proizvođač istina ulazi u određene moguće rizike, ali je benefit zdravlja nemjerljiv s bilo čime drugim. Na taj način Histris, koji svoje proizvode naglašeno radi od domaćih sirovina, a nakon što su u cijelosti izbacili gluten, soju, laktozu i umjetna bojila, sastojke koji, sukladno postojećim istraživanjima, uzrokuju sve više zdravstvenih tegoba i intolerancija, red je došao i na zdravlju ni malo ugodne nitrite.
– Procedura stvaranja i uvođenja, asortimana bez nitrita iziskuje određeno vrijeme i brojna testiranja. Zahvaljujući odličnim rezultatima i predanom radu cijelog tima sada smo uspješno proširili našu ponudu čija je okosnica uvijek najkvalitetnije domaće meso upotpunjeno prirodnim dodacima i začinima. Priprema mesa i proizvodnja naših mesnih proizvoda odvija se u Svetom Petru u Šumi, u proizvodnom pogonu potpune kontrole procesa, dok postupnom implementacijom novih trendova i procesa u proizvodnji zasigurno ćemo potrošačima moći ponuditi još veći izbor zdravijih proizvoda, zaključio je Milotić.