Vaterpolo

Primorjaši jedva čekaju domaći nastup sa Šapcem u Euro kupu: “Puni motiva idemo uzeti europske bodove”

Igor Duvnjak

VATERPOLSKI GENI - Gabrijel Burburan/Foto V. KARUZA

VATERPOLSKI GENI - Gabrijel Burburan/Foto V. KARUZA

Smatram da bismo ovdje trebali biti u maloj prednosti pred domaćom publikom - kaže Gabrijel Burburan



RIJEKA Na bazenu Kantrida jesenski se događaji redaju jedan za drugim, kako oni u Premier Regionalnoj ligi, tako i oni izazovniji, europski ispiti, za publiku očitom privlačniji. Tako je i ovih dana, kada se u tom taktu »Regionalna liga – Euro kup« diše u momčadi Primorjaša, nakon visoke pobjede nad Mornarom u ligaškom natjecanju, čeka se četvrtak i dolazak Šapca Elixir i lov na važne kontinentalne bodove.


Kada je pak riječ o izazovima za publiku, očekivana pobjeda nad Mornarom ostvarena u skoro pa komornoj atmosferi, navijači su se navikli na zvučnija događanja, očito im splitski gosti nisu bili neki snažniji magnet te je ostvarenju pobjede svjedočio manji broj ovdašnjih ljubitelja vaterpola nego što je to bilo uobičajeno ove jeseni.


Igrači trenera Igora Hinića nisu podlegli toj atmosferi letargije i nisu upadali u zamku u koju se znaju uhvatiti favoriti, dočekati susret s dozom podcjenjivanja. Kapetan Tin Brubnjak i suigrači su se od prvih zaveslaja nametnuli kao momčad koja je domaćin i favorit i ne dopušta suparniku pomisli o iznenađenju. Svjedoči to i krajnjih čak 15:6 pri čemu su pobjednici u ovoj kanonadi imali osmoricu strijelaca.




– Utakmici smo pristupili maksimalno ozbiljno – rekao je Karlo Babić, jedan od Primorjaša koji su ove subotnje večeri pogađali mrežu Mornara, bio je dvostruki strijelac. I on je potvrdio kako je njegova momčad dočekivala i odrađivala susret kojim se učvrstila u vrhu poretka ove mini lige regionalaca u borbi za poredak od četvrtog do sedmog mjesta. – Bilo je tako, kao i u srijedu s Mladosti, dali smo sve od sebe, držali smo se dogovora.


Pod krovom riječkog bazena će do četvrtka trajati klasično zatišje pred buru, sve u očekivanju ove utakmice skupine C sa Šapcem Elixirom. Šabački duel neće ostati u dobroj uspomeni riječkoj momčadi, kojoj je dugo vodstvo na kraju od gotovine ispala veresija. Riječani žarko žele ove bodove u domaćoj vodi.


– Tjedan će proteći u spremanju za Šabac Elixir – rekao je napadač Riječana Gabrijel Burburan. – Gosti su solidna momčad, ali i »domaćinska«. U prvom susretu smo ih stisnuli, no nismo izdržali. Smatram da bismo ovdje trebali biti u maloj prednosti pred domaćom publikom i nadam se da ćemo puni motiva uzeti ove europske bodove.