FOTO: iStock
Jesenska poslastica gotova u tren oka
povezane vijesti
Slatki kolač s bundevom? Zašto ne? I dok Amerikanci obožavaju raditi slastice s bundevom, mi još uvijek znamo biti sumnjičavi prema toj kombinaciji. No, posve bez razloga.
Kruh i pita od bundeve su najpoznatije slastice s ovom jesenskom namirnicom. No, mi ovaj put donosimo recept za sočni čokoladni kolač koji je stvoren za jesenska uživanja.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci:
- 300 g bundeve
- 1 jabuka
- 250 g maslaca
- 250 g šećera
- 1 pakiranje vanilin šećera
- Prstohvat soli
- 6 jaja
- 250 g brašna
- 1 pakiranje praška za pecivo
- 200 g mljevenih badema
- 200 g čokolade za kuhanje
- 200 g vrhnja za šlag
- 25 g kokosovog ulja
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Bundevu očistite i naribajte. Isto učinite i s jabukom. Pomiješajte u kremastu smjesu maslac, šećer, vanilin šećer i sol. Dodajte jaja. Dodajte brašno, prašak za pecivo i bademe i sve dobro umiješajte.
Dodajte naribanu bundevu i jabuku. Tijesto ulijte u namašćen i pobrašnjen kalup. Pecite 25 do 30 minuta. Čokoladu otopite na pari s vrhnjem i kokosovom uljem. Prelijte preko pečenog kolača i sve ostavite minimalno dva sata u hladnjaku.