Mirisi i okusi jeseni

Sočan i ukusan čokoladni kolač s bundevom

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Jesenska poslastica gotova u tren oka

Slatki kolač s bundevom? Zašto ne? I dok Amerikanci obožavaju raditi slastice s bundevom, mi još uvijek znamo biti sumnjičavi prema toj kombinaciji. No, posve bez razloga. 


Kruh i pita od bundeve su najpoznatije slastice s ovom jesenskom namirnicom. No, mi ovaj put donosimo recept za sočni čokoladni kolač koji je stvoren za jesenska uživanja. 


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Larissa Schulz (@healthy0rbis)



Sastojci: 


  • 300 g bundeve
  • 1 jabuka
  • 250 g maslaca
  • 250 g šećera
  • 1 pakiranje vanilin šećera
  • Prstohvat soli
  • 6 jaja
  • 250 g brašna
  • 1 pakiranje praška za pecivo
  • 200 g mljevenih badema
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 200 g vrhnja za šlag
  • 25 g kokosovog ulja

Priprema: 


Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Bundevu očistite i naribajte. Isto učinite i s jabukom. Pomiješajte u kremastu smjesu maslac, šećer, vanilin šećer i sol. Dodajte jaja. Dodajte brašno, prašak za pecivo i bademe i sve dobro umiješajte. 


Dodajte naribanu bundevu i jabuku. Tijesto ulijte u namašćen i pobrašnjen kalup. Pecite 25 do 30 minuta. Čokoladu otopite na pari s vrhnjem i kokosovom uljem. Prelijte preko pečenog kolača i sve ostavite minimalno dva sata u hladnjaku.