Prava hrana za dušu

Puding od riže s marcipanom ugrijat će vas u hladne dane

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Zamaman okus koji nagoviješta skori dolazak božićnih blagdana

U hladnim danima nema ništa bolje od vrućeg obroka. Ali to ne moraju uvijek biti krepke juhe, jer i slatka jela mogu se pripremiti divno topla. Ovaj recept za puding od riže s marcipanom dovodi nas u predbožićno raspoloženje, izvrsnog je okusa i savršen za jelo navečer na kauču.


Osim toga, priprema je toliko nevjerojatno brza da bismo ga željeli raditi svaki dan!


Jer sve sastojke samo treba zajedno prokuhati u jednom loncu i ovaj topli desert za dušu je spreman. Marcipan daje božićni štih, a limun potrebnu kiselinu.



Sastojci:


  • 50 g marcipana
  • 1 mahuna vanilije
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 500 ml mlijeka
  • 150 g pudinga od riže
  • 20 g smeđeg šećera
  • 1 paketić vanilin šećera
  • Prstohvat soli
  • 1 limun

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Kayla Burton | Food Blogger (@brokenovenbaking)



Priprema:


Sastružite unutrašnjost mahune vanilije te operite i iscijedite limun. Mlijeko, marcipan, vaniliju, šećer, limunov sok i sol stavite u lonac i zagrijte uz stalno miješanje. Pazite na temperaturu, inače će mlijeko zagorjeti.


Kad mlijeko prokuha, možete ga maknuti s vatre i uz miješanje pjenjačom dodati rižu. Zatim vratite na štednjak na laganiju vatru. Puding od riže sada može kuhati oko 20-25 minuta. Stalno miješajte.


Zatim pustite da se puding od riže ohladi i nabubri oko 15 minuta. Zatim umutite vrhnje za šlag. Sada puding možete podijeliti u zdjelice i poslužiti dok je vruć. Odlično se slaže s kašom od jabuka, višnjama, cimetom ili svježim voćem.