FOTO: iStock
Zamaman okus koji nagoviješta skori dolazak božićnih blagdana
povezane vijesti
U hladnim danima nema ništa bolje od vrućeg obroka. Ali to ne moraju uvijek biti krepke juhe, jer i slatka jela mogu se pripremiti divno topla. Ovaj recept za puding od riže s marcipanom dovodi nas u predbožićno raspoloženje, izvrsnog je okusa i savršen za jelo navečer na kauču.
Osim toga, priprema je toliko nevjerojatno brza da bismo ga željeli raditi svaki dan!
Jer sve sastojke samo treba zajedno prokuhati u jednom loncu i ovaj topli desert za dušu je spreman. Marcipan daje božićni štih, a limun potrebnu kiselinu.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci:
- 50 g marcipana
- 1 mahuna vanilije
- 250 ml vrhnja za šlag
- 500 ml mlijeka
- 150 g pudinga od riže
- 20 g smeđeg šećera
- 1 paketić vanilin šećera
- Prstohvat soli
- 1 limun
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
Sastružite unutrašnjost mahune vanilije te operite i iscijedite limun. Mlijeko, marcipan, vaniliju, šećer, limunov sok i sol stavite u lonac i zagrijte uz stalno miješanje. Pazite na temperaturu, inače će mlijeko zagorjeti.
Kad mlijeko prokuha, možete ga maknuti s vatre i uz miješanje pjenjačom dodati rižu. Zatim vratite na štednjak na laganiju vatru. Puding od riže sada može kuhati oko 20-25 minuta. Stalno miješajte.
Zatim pustite da se puding od riže ohladi i nabubri oko 15 minuta. Zatim umutite vrhnje za šlag. Sada puding možete podijeliti u zdjelice i poslužiti dok je vruć. Odlično se slaže s kašom od jabuka, višnjama, cimetom ili svježim voćem.