Posebne večere

Sabbia nastavlja gourmet dining experience, ovoga puta stiže chefica Katarina Vrenc

S.M.

Nakon chefa Mandarića, stiže chefica Katarina Vrenc čiji kulinarski stil brojni specijalizirani gastro portali nazivaju "sve samo ne običnim".

Sabbia restaurant, pizzeria & bar  jesensku je sezonu započeo posebnim večerama. Crikvenički restoran poznat po izrazito ugodnom interijeru i eksterijeru uz konstantno nadopunjavanje gastro ponude, podigao je ugostiteljsku ljestvicu za još jednu stepenicu uz gourmet dining experience.


Posebno iskustvo večere prošle su subote imali priliku doživjeti brojni gosti koji su uživali uz specijalitete s potpisom poznatog splitskog chefa Maria Mandarića, a u sljedećih nekoliko mjeseci Sabbia će ugostiti još vrhunskih chefova koji će pripremati ekskluzivne večere za goste.


Ekipa iz restorana objasnila nam je da se ideja o daljnjem istraživanju i gourmet dining experienceu nametnula nakon uspješne ljetne sezone.


Nakon chefa Mandarića, stiže chefica Katarina Vrenc čiji kulinarski stil brojni specijalizirani gastro portali nazivaju “sve samo ne običnim” te “cheficom čije vrijeme tek dolazi”.


Goste će ove subote u Sabbiji dočekati s vrlo zanimljivim menijem i namirnicama.


Svaka je namirnica inspiracija za novo jelo


Chefica Katarina Vrenc otkrila nam je da je lajtmotiv subotnjeg menija: ‘Mare e monti‘.


“To su namirnice koje su sad u sezoni. Svaki menu kreiram iz namirnica koje mogu dobiti, točnije dok im traje sezona. Tako svaka namirnica postane svojevrsna inspiracija za novo jelo“, kazala nam je, te nadodala kako će prijedloge pića uz svako pojedino jelo odraditi Sabbijin sommelier.


Vrenc čvrsto drži do toga da su upravo sezonske namirnice najveća inspiracija za gastro užitke:


“Zapravo, jako je uzbudljivo dočekati neku namirnicu i uživati u njoj znajući da ju nećeš jesti do sljedeće godine. Inspiracija je uvijek tu kada je riječ o dobrim namirnicama prateći njihovu hipersezonalnost. Na placu, u šumi ili vrtu nekog od proizvođača uvijek dobijem milijun ideja.


Mislim da je lijepo ne imati sve dostupno 365 dana u godini. Na takav način jedem i razmišljam kada stvaram nova jela“.



Sabbia otvorila sezonu gourmet dining experiencea. Pogledajte kako izgleda kada kuha chef Mario Mandarić



__
Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Sabbia.