HRT 2

Ljubitelji kulinarstva uživat će u današnjoj seriji: Gordon Ramsay putuje kroz Svetu dolinu Inka u Peruu i otkriva tradicionalnu kuhinju

Ivana Kocijan

Foto: Press

Foto: Press

U prvoj sezoni ove zanimljive dokumentarne serije Ramsay će posjetiti različite dijelove svijeta kao što su Peru, Novi Zeland, Maroko, Havaji, Laos i Aljaska



Hrvatska radiotelevizija od sutra na Drugom programu u udarnom terminu od 20.15 počinje s prikazivanjem dokumentarne serije “Gordon Ramsay: Neistražena područja”.


Gordon Ramsay, britanski kuhar, ugostitelj, pisac, televizijska osoba, kritičar hrane, putuje na neka od najnevjerojatnijih i najudaljenijih mjesta na svijetu u potrazi za kulinarskim nadahnućem, velikim pustolovinama i nezaboravnim kulturnim iskustvima. U prvoj sezoni ove zanimljive dokumentarne serije posjetit će različite dijelove svijeta kao što su Peru, Novi Zeland, Maroko, Havaji, Laos i Aljaska.


U prvoj epizodi Gordon putuje motociklom kroz Svetu dolinu Inka u Peruu kako bi otkrio tradicionalnu planinsku kuhinju.




Uranjajući u lokalnu kulturu uspinje se na litice, lovi ribu u planinskim jezerima i kuša lokalne delicije poput prženih crva, rijetkih raznobojnih krumpira i zamorca, prije nego što iskuša svoje novootkrivene vještine s legendarnim lokalnim kuharom Virgiliom Martinezom.


U drugoj epizodi Gordon putuje na južni otok Novog Zelanda i otok Stewart kako bi upoznao maorsku kuhinju. Radi s kuharicom Monique Fiso kako bi podijelio tajne o tradicionalnim metodama kuhanja i neobičnim sastojcima.


U trećoj epizodi pratimo kako Gordon uz pomoć marokanskih mještana uranja u kulturu prehrane i drevne tradicije autohtonog naroda Amazigh (Berber).


Četvrta ga epizoda vodi na Havaje gdje se susreće sa živopisnim mještanima i sakuplja jedinstvene namirnice za veliku gozbu na kojoj će morati pokazati svu svoju vještinu kako bi napravio vlastiti zaokret u klasičnoj havajskoj kuhinji. U petoj ga nalazimo u Laosu gdje putuje kajakom niz rijeku Mekong u potrazi za kulinarskom inspiracijom.