Utjeha za kišne dane

Mišljenja smo da danas svi zaslužuju ostati doma i počastiti se ovim neodoljivim cheesecakeom

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Ako ste ljubitelj klasičnih churrosa, tradicionalnih španjolskih rolica s cimetom, bez ustručavanja vam možemo preporučiti i ovu jesensku kreaciju.

Pečenje kolača i jesen idu zajedno jednako dobro kao bundeve i Noć vještica. Stoga ne čudi da se s padom temperatura javlja unutarnja želja ispuniti stan prekrasnim mirisnim delicijama iz pećnice na kišne i tmurne dane.


Ako ste ljubitelj klasičnih churrosa, tradicionalnih španjolskih rolica s cimetom, bez ustručavanja vam možemo preporučiti i ovu jesensku kreaciju koja klasičnu tortu od sira podiže na sasvim novu razinu. Savršen desert za hladne dane, prekrasno sladak i kremast i impresionira svakoga na čijem tanjuru se pronađe.


Evo recepta za tortu koja ima okus kao mješavina churrosa, peciva s cimetom i crème brûléea. 


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Tucano Coffee El Salvador (@tucanocoffee.elsalvador)



Sastojci:


Za nadjev za cheesecake:


  • 500 g nemasnog quark sira
  • 750 g krem sira
  • 250 ml vrhnja
  • 3 jaja
  • 50 ml ulja
  • 80 g šećera
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 1 vrećica praška za puding od vanilije
  • 50 g kukuruznog škroba

Za podlogu: 


  • 250 g mljevenih speculaas keksa
  • 100 g otopljenog maslaca
  • Za nadjev od cimeta:
  • 100 g maslaca
  • 100 g smeđeg šećera
  • 2 žlice cimeta
  • 2 žlice brašna

Za glazuru od cimeta:


  • Mješavina cimet-šećer (2 žlice svakog dobro izmiješati) 

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli @cynamonwsadach



Priprema:


Najprije dobro izmiješajte nemasni quark, vrhnje, krem sir, jaja i šećer. Zatim dodajte ulje, vanilin šećer, prašak za puding od vanilije i kukuruzni škrob te sve zamijesite u glatko tijesto.


Za podlogu sitno izmrvite speculaas kekse, pomiješajte s otopljenim maslacem i poravnajte u kalupu za pečenje (visine cca 2 cm). Izlijte smjesu za cheesecake na podlogu i poravnajte vrh. Od maslaca, smeđeg šećera, cimeta i brašna napravite kremastu smjesu za nadjev od cimeta i stavite je u male hrpice na površinu torte.


Čačkalicom ili vilicom iscrtajte mramorirane uzorke i rasporedite nadjev po torti. Ravnomjerno prekrijte cijelu površinu mješavinom cimeta i šećera i pecite na 175 stupnjeva 60 minuta. U pećnicu stavite posudu s vodom kako kolač ne bi popucao tijekom pečenja. Po želji pospite orasima ili naribanom čokoladom.