Novost na adresi Šime Ljubića

U Rijeci s radom krenuo Dramski studio Pontes. Upisi su otvoreni još nekoliko dana

Kim Cuculić



RIJEKA – Dramski studio Pontes krenuo je s radom na adresi Šime Ljubića 12 u centru Rijeke. Još nekoliko dana otvoreni su upisi u dramske skupine predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, a uskoro kreću i posebni programi za odrasle. U dva petka, 6. i 13. listopada, od 17 do 19 sati Pontes otvara vrata svima koji se još nisu upisali ili samo žele otkriti više o programima za djecu i odrasle.


Uz redovni program dramskog studija, u tom novom malom kazališnom centru, provodit će se i brojne druge aktivnosti u području kazališne i filmske umjetnosti (dramsko pismo, glazba, scenski pokret, radiodrama, scenografija, kostimografija), psihodrame, podrške i savjetovanja. Za program su zaduženi dramski i plesni pedagozi, psiholozi, treneri, logopedi i umjetnici koji djeluju u Hrvatskoj i inozemstvu, a voditeljica centra je Nikolina Hrga, dramska pedagoginja i producentica.


Kako kažu, u dramskom se studiju uči surađivati s drugima, poboljšava se fizička koordinacija, vježba se glas, govor, scenski pokret, razvija se mašta, suosjećanje, samopoštovanje, samodisciplina i kritičko mišljenje. Godinu završavaju kazališnom produkcijom čija je premijera planirana za početak svibnja, ali će i tijekom godine polaznici imati prilike nastupati i vježbati nastup pred publikom.




U studenom započinje i ciklus gostujućih radionica i predavanja pod nazivom »Kazalište povezuje«, a koje će polaznici dramskog studija, ali i ostala zainteresirana javnost, imati priliku pohađati. Više informacija može se dobiti na stranici www.pontes.hr i na broju 099 754 0779.