Vitka linija uz slatko

Tiramisu zobena kaša za savršen početak dana

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Tko kaže da desert nije dobar za doručak?

Tiramisu je jedan od naših omiljenih deserata. Da možemo, jeli bismo ga svaki dan! A sada, uz ovu zdravu varijantu to i možete! Ova vrsta zobene kaše koja se namače preko noći okusom je baš poput popularnog talijanskog deserta, ali višestruko zdravija jer sadrži manje šećera.


Uz ovakav zdrav, hranjiv i ukusan doručak jedva ćete čekati jutarnje buđenje!



Sastojci (za jednu porciju):


  • 50 g zobenih pahuljica
  • 1 žličica chia sjemenki
  • 1 žličica meda
  • 1 žličica kakaa u prahu
  • 40 ml mlijeka
  • 1 espresso (cca. 45 ml)

Za kremu:


  • 60 g grčkog jogurta
  • 1 žličica meda
  • Kakao u prahu


Priprema:


Stavite zobene pahuljice u malu zdjelu ili staklenku zajedno s chia sjemenkama, kakaovim prahom i medom. Zatim prelijte espressom i mlijekom te sve lijepo promiješajte. Za kremu pomiješajte grčki jogurt s medom i tom smjesom prelijte pripremljene zobene pahuljice.


Lijepo zagladite, pospite kakaom i stavite u hladnjak (poklopljeno) preko noći. Jednostavno sljedeći dan izvadite i uživajte dok je neodoljivo ohlađeno! Možete i po želji dodati nekoliko kriški banane ili orašaste plodove za još hranjiviji obrok.