Priprema noviteta

TZ Grada Bakra postaje sve vidljivija točka na turističkoj karti Kvarnera

Sanja Gašpert

Foto: TZG Bakar

Foto: TZG Bakar

Ovogodišnje Margaretino leto bilo je bogatije nego inače i vrlo dobro posjećeno, što je odličan zalog da iduće godine program bude još kvalitetniji



Vrlo uspješnom sezonu ocjenjuju i u Bakru. Štoviše, prema riječima Sonje Jelušić Marić, direktorice Turističke zajednice grada Bakra, »mali biser velikih priča« ove je godine ostvario dodatne uspjehe, kako u kvaliteti sadržaja, tako i u općem destinacijskom razvoju.


Bakarske turističke djelatnike ponajviše veseli činjenica da je lokalna kulturno-turistička ponuda sve prepoznatljivija. Ovo vrijedi za sadržaje u sklopu manifestacije Margaretino leto – primjerice prepoznatljive interpretacijske šetnje, ciklus Klasični Bakar, koncerti na Hreljinskoj gradini, filmske večeri i drugo – ali i za cjelogodišnje sadržaje, kao što je nagrađivana i odlično primljena samovođena tura »Zaigrani Bakar«.


– Vrlo smo zadovoljni što možemo govoriti o korelaciji između sve bolje posjećenosti i vidljivosti, primjerice »Zaigranog Bakra« i naših interpretacijskih šetnji te rastuće destinacijske prepoznatljivosti Bakra. Primjerice, u prvih osam mjeseci ove godine zabilježili smo sedam posto veći broj noćenja nego rekordne 2019. godine te tri posto veći broj dolazaka nego prošle godine, što nas je uistinu ugodno iznenadilo s obzirom na velike građevinske radove na kanalizacijskom sustavu u Bakru.





Foto: TZG Bakar


Također, vrlo nas veseli i trend porasta broja ležajeva u obiteljskom smještaju koji bilježi rast od nekih deset posto u odnosu na prošlu godinu, kaže Jelušić Marić, ilustrirajući ovim činjenicu da Bakar uistinu postaje sve vidljivija točka na turističkoj karti Kvarnera.


Samo Margaretino leto, kao najprepoznatljivija manifestacija, ove je godine zbog građevinskih radova bilo održano i u ostalim mjestima na području grada Bakra, a igralište na Hroljevu na Krasici pokazalo se kao odličan potez po reakcijama brojnih posjetitelja.


Ovogodišnje Margaretino leto bilo je bogatije nego inače i vrlo dobro posjećeno, što je odličan zalog da iduće godine program bude još kvalitetniji. Iako se ljeto bliži kraju, u Turističkoj zajednici grada Bakra ne miruju ni trenutka, već pripremaju nove projekte i događanja, poput uređenja tematske staze na Hreljinu, oživljene bakarske špine te obilježavanje Dječjeg tjedna i manifestacije Božić u Bakru.